Ο Άγιος Βασίλης κόλλησε στην καμινάδα μία μέρα των γιορτών!

Τρεις υπέροχες πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης

1η ιστορία

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Άγιος Βασίλης πρέπει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά. Όλα είναι έτοιμα από τα ξωτικά: η λίστα, οι τάρανδοι, το έλκηθρο, ο σάκος με τα δώρα… Μένει μόνο να ντυθεί ο Άγιος Βασίλης.

Ο Άγιος Βασίλης ζητάει τη στολή του και η γυναίκα του τού τη φέρνει. Όταν όμως τη φοράει, βλέπει ότι δεν μπορεί να κουμπώσει τη ζώνη του. Η κυρία Αϊ-Βασίλη του γκρινιάζει ότι πάχυνε, κι αυτός λέει ότι πάχυνε λίγο και δεν πειράζει.

Ο Αϊ-Βασίλης ανεβαίνει στο έλκηθρο και χαιρετάει τη γυναίκα του και τα ξωτικά του. Φωνάζει τα ονόματα των ταράνδων του και ξεκινάει για το μαγικό του ταξίδι.

Φτάνει στο πρώτο σπίτι, που έχει να αφήσει δώρα. Μπαίνει μέσα στην καμινάδα, αλλά… δεν μπορεί να βγει από το τζάκι. Κολλάει στη μέση της καμινάδας! Προσπαθεί να ρουφήξει την κοιλιά του, να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του, αλλά δεν καταφέρνει να ξεκολλήσει.

Επειδή ο  Αϊ -Βασίλης δεν επιστρέφει στο έλκηθρο, οι τάρανδοι ανησυχούν και γυρίζουν στον Βόρειο Πόλο, για να ζητήσουν βοήθεια από τα ξωτικά, που κι αυτά ζητούν βοήθεια από την κυρία Αϊ -Βασίλη.

Η κυρία Αϊ -Βασίλη πηγαίνει στο γραφείο του Αϊ-Βασίλη και ανοίγει ένα ξύλινο κουτί, το κουτί οδηγιών για έκτακτες ανάγκες. Εκεί βρίσκει ένα σημείωμα που λέει ότι, αν ο Αϊ -Βασίλης κολλήσει σε καμινάδα, πρέπει να του ρίξουν τα ξωτικά τη μαγική χρυσόσκονη από το κόκκινο μπουκαλάκι που υπάρχει μέσα στο κουτί. Με τη χρυσόσκονη αυτή ο Αϊ -Βασίλης γίνεται πιο αδύνατος για μια ολόκληρη νύχτα.

Έτσι, τα ξωτικά παίρνουν το μαγικό μπουκαλάκι, ανεβαίνουν στο έλκηθρο και πηγαίνουν στον Αϊ-Βασίλη. Του ρίχνουν τη μαγική χρυσόσκονη και ο Αϊ -Βασίλης αδυνατίζει και ξεκολλά.

Τώρα ο Αϊ -Βασίλης πρέπει να βιαστεί, για να προλάβει να μοιράσει όλα τα δώρα. Τον βοηθούν και τα ξωτικά και θα τα καταφέρει σίγουρα.

Όμως, μετά από αυτό που έπαθε, σε κανένα σπίτι δεν πίνει το γάλα και δεν τρώει τα γλυκά μπισκότα που του άφησαν. Παίρνει μόνο τα καρότα για τους ταράνδους του.

Μάλλον, του χρόνου ο Αϊ -Βασίλης θα κάνει δίαιτα λίγες μέρες πριν μοιράσει τα δώρα! Όσο για τα παιδιά, ίσως την επόμενη φορά να του αφήσουν χυμό και κάτι «αλμυρό»!

Κωνσταντίνος  Καραλιόλιος, Ε΄ τάξη

 

 

2η ιστορία

Ήταν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Ο Αϊ-Βασίλης ξεκίνησε από τον Βόρειο Πόλο. Ο στόχος του ήταν να πετάξει με το έλκηθρο και τους ταράνδους του, για να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου και να τα κάνει χαρούμενα!!!

Πρώτα έφτασε σε μια πόλη της Σουηδίας. Σε ένα σπίτι που κατοικούσαν τρίδυμα αδέρφια πήγε να αφήσει τα δώρα τους και να πάρει το αντάλλαγμα του, τα μπισκότα! Καθώς πήγε να μπει από την καμινάδα … ΜΑΝΤΕΨΤΕ; ΣΦΗΝΩΣΕ!

Τα αδέρφια κοιμόντουσαν πολύ βαριά .

Όμως, το ένα από τα τρία ξύπνησε, επειδή άκουγε έναν θόρυβο που ερχόταν από το τζάκι! Σηκώθηκε και για να βρεθεί στο καθιστικό περπάτησε στις μύτες των ποδιών του.

Σε λίγο βρέθηκε στο τζάκι και…. Είδε την μία μπότα του Αϊ-Βασίλη! Δεν είναι φανταστικό ;

Την τράβηξε για να τον βοηθήσει να κατεβεί και να τους δώσει τα δώρα! Και τα κατάφερε!!!

Το παιδί ενθουσιάστηκε! Είχε πολλές ερωτήσεις. Όπως, πόσο κρύο κάνει στον Βόρειο Πόλο, ποιος φτιάχνει τα δώρα και πώς τα προλαβαίνει όλα σε ένα βράδυ; Ο Αϊ-Βασίλης έκατσε και με υπομονή του απάντησε σε όλες του τις απορίες. Του είπε ότι κάνει πολύ κρύο στον Βόρειο Πόλο αλλά ντύνονται  πολύ ζεστά, για να αντέξουν. Πως τα δώρα τα φτιάχνει με τη βοήθεια των μικρών ξωτικών και όλα αυτά τα προλαβαίνει χάρη σε ένα είδους  μαγείας! Το παιδί έμεινε άφωνο! Ο Αϊ-Βασίλης του είπε να μην πει σε κανέναν ότι σφήνωσε και ότι τον είδε, και έφυγε με μαγικό τρόπο! Το επόμενο πρωί άνοιξαν τα δώρα τους και κατενθουσιάστηκαν όλοι!!!

Το βράδυ ήταν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι . Το μικρό παιδί δεν αντιστάθηκε… Είπε ό,τι  έζησε σε όλη την οικογένεια !

Αλλά όλοι γέλασαν. Και δε τον πίστεψαν… Όμως εκείνος ήξερε την αλήθεια. Και την  φύλαξε για πάντα στην καρδιά!

  Ζωή Περχανίδου, Ε΄ τάξη

 

 

3η ιστορία

Τα Χριστούγεννα του 2012 για τον Αϊ Βασίλη δεν ήταν όπως τα περίμενε. Εκείνη τη χρονιά ένιωθε πως κάτι είχε ξεχάσει, μα δεν μπορούσε να το θυμηθεί. Από νωρίς ξεκίνησε να διπλοελέγχει τα πάντα. Τα ξωτικά χέρι- χέρι μετέφεραν τα δώρα στον Αϊ Βασίλη και εκείνος τα έβαζε στον σάκο του. Όταν τελείωσαν, ρώτησε ξανά το μικρό του ξωτικό.

-Τα δώρα είναι όλα μέσα στον σάκο;

-Ναι κύριε!

-Η λίστα των παιδιών;

-Ορίστε, κύριε, και η λίστα!

-Τα ξωτικά που θα πάρω μαζί μου, είναι εδώ;

-Ναι, κύριε. Εδώ είναι ο Μπεν και η Λιν.

-Ωραία! Ρίξτε στους ταράνδους μου τη μαγική σκόνη και ας αρχίσει το ταξίδι!

-Τον ακούσατε! Άντε, άντε, πάμε!

Ακόμα, όμως ,πίστευε, πως κάτι είχε ξεχάσει. Μα τί να ήτανε αυτό;

Η πρώτη του στάση ήταν στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησαν οι μπελάδες. Έφτασε στην πρώτη σκέπη κατέβηκε από το έλκηθρο, πήρε το δώρο της Έμιλι και μπήκε στην καμινάδα. Αντί να κατέβει μέχρι κάτω, στα μισά της διαδρομής ένιωσε σαν να ήταν δεμένος. Τα πόδια του κρέμονταν στον αέρα, ενώ τα χέρια του και η κοιλιά του ήταν παγιδευμένα στην στενή καμινάδα. Είχε σφηνώσει για τα καλά! Τότε κατάλαβε πως δεν είχε ρίξει πάνω του τη μαγική σκόνη που τον κάνει πιο αδύνατο, για να χωράει στις καμινάδες. Ξεκίνησε να φωνάζει βοήθεια. Για καλή του τύχη τον άκουσαν τα ξωτικά και προσπάθησαν να τον βγάλουν. Αλλά δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκα να καλέσουν την πυροσβεστική.

Η μικρή Έμιλι ξύπνησε από τον θόρυβο, αλλά κατάλαβε τι είχε συμβεί. Σκέφτηκε να ξυπνήσει και τους γονείς της. Εκείνοι υπέθεσαν πώς είχε έρθει διαρρήκτης και είχε σφηνώσει. Κάλεσαν την αστυνομία και περίμεναν. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ξεσφηνώσουν τον Άγιο Βασίλη. Όταν όμως τον έβγαλα, οι αστυνομικοί περίμενα να τον συλλάβουν. Τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ εκείνος έλεγε και ξανάλεγε ότι ήταν ο Άγιος Βασίλης. Κανείς, όμως, δεν τον πίστευε. Τα ξωτικά, που ακολουθούσαν το περιπολικό κρυφά, πήγαν και αυτά στο τμήμα.

Εντωμεταξύ, οι αστυνομικοί είχαν βάλει ήδη τον Αϊ Βασίλη φυλακή. Η μόνη λύση ήταν ο Μπεν και η Λιν να κλέψουν τα κλειδιά. Έτσι και έκαναν. Τα πήραν πολύ προσεκτικά και, αθόρυβα, ελευθέρωσαν τον Άγιο Βασίλη.

Συνέχιζε να μοιράζει τα δώρα βιαστικά και αφηρημένα, ξεχνώντας πάλι τη μαγική του σκόνη. Στην επόμενη σκέπη ξανακόλλησε στην καμινάδα. «Ελπίζω, τώρα, να με βρουν άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα. Βοήθεια!»

Από εκείνη τη χρονιά δεν ξανακόλλησε ποτέ σε καμινάδα!

Ο Άι-Βασίλης στην καμινάδα - Αναστασία

Αναστασία Κατσαούνη, Ε΄τάξη

 

Πηγή εικόνας: https://pixabay.com

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης