Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare),γνωστός και ως «Ο Βάρδος του Αβόν,»  είναι ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους δραματουργούς και ποιητές στην ιστορία της αγγλόφωνης λογοτεχνίας. Το έργο του έχει επηρεάσει τη λογοτεχνία, το θέατρο και τον πολιτισμό γενικότερα, και οι παραστάσεις των διασημότερων έργων του συνεχίζουν να έχουν μεγάλη απήχηση  σε όλο τον κόσμο.

Ο William Shakespeare γεννήθηκε πιθανότατα στις 26 Απριλίου 1564 στο Stratford-upon-Avon της Αγγλίας. Η ζωή του παραμένει αρκετά μυστήρια, αλλά γνωρίζουμε ότι έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα. Τα έργα του περιλαμβάνουν περίπου 39 θεατρικά έργα, 154 σονέττα και πολλά άλλα ποιητικά έργα.

2

Το σπίτι όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Το έργο του Σαίξπηρ καλύπτει μια μεγάλη  γκάμα θεμάτων, όπως η αγάπη, η πολιτική, η θρησκεία, η εξουσία και η ανθρώπινη φύση. Οι χαρακτήρες του είναι έντονοι και πολυδιάστατοι, και τα δράματά του εξερευνούν την ποικιλια στον  ανθρώπινο ψυχισμό.

Κάποια από τα πιο διάσημα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ περιλαμβάνουν τη «Ρωμαίος και Ιουλιέτα,» το «Οθέλλος,» το «Άμλετ,» το «Άγριος Πύργος,» και «Μακβέθ.» Τα έργα αυτά έχουν αναλυθεί και ερμηνευθεί αμέτρητες φορές.

Πέρα από τη θεατρική του δραστηριότητα, ο Σαίξπηρ έχει γράψει κάποια από τα πιο διάσημα ποιήματα της αγγλικής γλώσσας, τα σονέτα  του. Τα σονέτα του αποτελούν μια συλλογή αγάπης, πάθους και ανθρώπινης σχέσης αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της παγκόσμιας ποίησης.

Ο Σαίξπηρ πέθανε πιθανότατα στις 23 Απριλίου 1616, αλλά το έργο του συνεχίζει να εμπνέει γενιές καλλιτεχνών, συγγραφέων και θεατών σε όλο τον κόσμο. Ο William Shakespeare παραμένει μια σημαντική φιγούρα στον παγκόσμιο πολιτισμό και μια πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα.

Η υπογραφή του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Η υπογραφή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πηγές:

  • Βιβλίο: 20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο, Εκδόσεις Διόπτρα

 

 Ραφαήλ Μέτσιος, Χρήστος Τσακίρης – Στ΄ τάξη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης