Επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών

Η ιστορία του Μύλου των Ξωτικών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011, όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των ξωτικών «. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των ξωτικών … Ας πάμε να τον εξερευνήσουμε!!!

B25F8B4813704BE6B3D01649ED666712

Το πρώτο πράγμα που πρωτοαντικρίζεις, αφού μπεις στον μύλο, είναι το φανταστικό καρουζέλ. Ταυτόχρονα, φτάνει στα αυτιά σου, μία πανέμορφη μελωδία. Είναι η χορωδία που τραγουδάει πάνω σε μία τεράστια σκηνή, η οποία φιλοξενεί κατά τη διάρκεια της  μέρας θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και διάφορες χορωδίες. Αν συνεχίσεις κατά μήκος των κτηρίων, θα παρατηρήσεις το παραμυθένιο εργοστάσιο σοκολάτας. Εκεί μπορείς να ανακαλύψεις τη σοκολατένια λάβα που αναβλύζει με τρόπο μοναδικό από τη γη. Στη συνέχεια συναντάς το candy express. Εκεί όλα είναι γεμάτα ζαχαρωτά και γλυκές απολαύσεις. Στη συνέχεια συναντάς τον χώρο εστίασης, με μία μεγάλη ποικιλία από εδέσματα, και από εκεί και πέρα ξεκινάει η διασκέδαση!

0F832917343742F1B84E7B9F2440C1C1

Προσπερνώντας τον χώρο εστίασης φτάνεις στη γέφυρα η οποία καταλήγει στο «Αεροπλάνο στην Έρημο». Στο σημείο αυτό μπορείς να κάνεις μία στάση και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες με κάποιο ξωτικό μπροστά από το αεροπλάνο. Ακριβώς απέναντι από το αεροπλάνο βρίσκονται το παγοδρόμιο και οι χιονοτσουλήθρες. Εκεί πληρώνεις ένα αντίτιμο και μπαίνεις στο εκάστοτε παιχνίδι για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Λίγο πιο πέρα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να παρατηρήσει μέσα από το τεράστιο τηλεσκόπιο τα άστρα, το φεγγάρι και γενικώς το διάστημα. Στη συνέχεια αντικρίζεις το ταχυδρομείο των ξωτικών, όπου μπορείς να γράψεις και να στείλεις γράμμα στον Άη Βασίλη. Τέλος, μπορείς να επισκεφτείς τη Χριστουγεννιάτικη αγορά δώρων, στην οποία μπορείς να βρεις ό,τι ψάχνεις όπως : αναμνηστικά δώρα, κοσμήματα κ. α., καθώς και το εργαστήριο ξυλογλυπτικής, στο οποίο σου δίνεται η δυνατότητα να φτιάξεις στολίδια πάνω σε ξύλο .

69C4C800E808465886612D36745254BE

Ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδρομή συναντάς «Το σπίτι του Άι Βασίλη» . Όλοι οι επισκέπτες βγάζουν φωτογραφίες μαζί του και παίρνουν ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά .

Όλα αυτά είναι τα παιχνίδια και τα αξιοθέατα στον Μύλο των ξωτικών. Είναι ένα υπέροχο μέρος και θα σας πρότεινα να πάτε κι εσείς.

Χρυσάνθη Κουνουπάκη – Ε΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης