Η χρήση των drones στον πόλεμο – Η περίπτωση Ουκρανίας Ρωσίας

Ένα σμήνος drones στον πόλεμο μπορεί να παρατηρεί μια καθορισμένη περιοχή του πεδίου μάχης. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζει γρήγορα και κατηγοριοποιεί τις απειλές που υπάρχουν, έτσι ώστε να μεταβιβάσει αμέσως τα δεδομένα στα  κέντρα διοίκησης.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν το στρατιωτικό προσωπικό να σχεδιάσει επιθέσεις και να αποφύγει τον κίνδυνο.

Επίσης, η χρήση drown  μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό αποτελεσματικότερων αντι- drone συστημάτων και στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών στρατηγικών άμυνας

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ

Στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν χρησιμοποιηθεί χιλιάδες drones και από τις δύο πλευρές, με σκοπό τον εντοπισμό του εχθρού, την εκτόξευση πυραύλων και την υποβοήθηση του πυροβολικού.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα τουρκικά Bayraktar TB2, τα οποία έχουν άνοιγμα φτερών 12 μέτρα, είναι εξοπλισμένα με κάμερες, μπορούν να φέρουν βόμβες και πετούν στα 7.600 μέτρα με ταχύτητα 220 km/h.

Η Ουκρανία ξεκίνησε τον πόλεμο με λιγότερο από 50 Bayraktar και τα περισσότερα έχουν καταρριφθεί από τις ρωσικές αεράμυνες, επειδή είναι μεγάλα, σχετικά αργά και πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος.

Πηγές:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης