Γαλάτεια Γρηγοριάδου -Σουρέλη

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου –Σουρέλη ήτανε μία σπουδαία Eλληνίδα συγγραφέας  που γεννήθηκε στην Καβάλα στις  6 Ιουνίου 1930 και πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 αφήνοντας πίσω της έναν πλούσιο λογοτεχνικό θησαυρό.

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου Σουρέλη σπούδασε στη Σχολή Γενικών Σπουδών, στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών και στη Σχολή Δημοσιογραφίας. Πιο πολύ έγραφε παιδικά και εφηβικά  βιβλία, κάποια από αυτά είναι :

‘’Τέλος δεν έχει η αγάπη ‘’ , ‘’Ντο-ρε-μι  και ένα σκυλί ‘’, ‘’Ο σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο’’ , ‘’ Αύριο  είναι Κυριακή ’, ‘’Πως φτιάχτηκε το δάσος ‘’ και άλλα πολλά καταπληκτικά βιβλία .

Η συγγραφέας βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, από το  Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβας, από την Ακαδημία Αθηνών και από την Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του διεθνούς βραβείου Άντερσεν.

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη εκτός από τα πολλά βιβλία που έγραψε, έκανε και εκπομπή στο ραδιόφωνο και πολλές ομιλίες .  Ήταν χήρα του ποιητή και συγγραφέα  Γιώργου Σουρέλη  και είχε τέσσερα παιδιά. Η ζωή της είχε πολλές δυσκολίες αλλά και θαύματα και επιτυχίες, γιατί είχε βαθιά πίστη  στον  Θεό .

Αναστασία Κατσαούνη

Δ΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης