Συνέντευξη από επαγγελματία αγρότη

Εργασία της μαθήτριας Γιονέλα Τσενκάι για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – υπεύθυνη καθηγήτρια Στέλλα Κομνιανού

Ο αγρότης από τον οποίο πήρα τη συνέντευξη είναι ο παππούς μου, ο Ίλι Τσένκαϊ.  Είναι 62 χρόνων και μου παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη στις 4 Απριλίου 2022.

  • ·Ποιό επάγγελμα ασκείτε;

Το επάγγελμα που ασκώ είναι το επάγγελμα του αγρότη.

  • ·Πόσα χρόνια ασκείτε το επάγγελμα αυτό;

Το επάγγελμα αυτό το ασκώ περίπου 25 χρόνια.

  • ·Ποία είναι για εσάς τα βασικά πλεονεκτήματα του επαγγέλματος;

Τα βασικά πλεονεκτήματα του επαγγέλματος που κάνω είναι τα κέρδη που βγάζω από αυτό. Καλλιεργώντας την γη μπορώ να βγάλω κέρδη εμπορευόμενος τις καλλιέργειες μου.

  • ·Ποιές είναι οι ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε κατά την άσκηση του συγκεριμένου επαγγέλματος;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω είναι διάφορες. Η πρώτη δυσκολία και η πιο σημαντική είναι η αύξηση των τιμών στα λιπάσματα. Κατα δεύτερον, χρειαζόμαστε τρακτέρ και διάφορα εργαλεία για να καλλιεργησουμε. Και τρίτον, οι τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη αρκετά οπότε στα κέρδη που λαμβάνουμε από τα προϊοντα μας πρέπει να βγάλουμε και τα χρήματα που θα δώσουμε για  την βενζίνη.

  • ·Είναι οι απολαβές του επαγγέλματος ικανοποιητικές;

Τα κέρδη του επαγγέλματος δεν είναι τόσο ικανοποιητικά. Αυτό συμβαίνει γιατί εκτός από τα λιπάσματα και τη βενζίνη που πληρώνονται από τα κέρδη υπάρχουν και οι φόροι του κράτους και διάφορες ζημιές των εργαλείων που μπορεί να προκύψουν κατα την  διάρκεια της καλλιέργειας.

  • ·Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιο νέο που θα ήθελε να ασχοληθεί με το επάγγελμα σας;

Θα του πρότεινα να ασχοληθεί ακόμη και σαν χόμπι. Θα το συνιστούσα σε κάποιον που του αρέσει η ηρεμία και θέλει να ξεφύγει από την καθημερινή ζωή. Έχει σχέση με την φύση, με τα φυτά που σε κάποιον μπορεί να αρέσει. Μπορεί να μην έχει πολλά κέρδη αλλά σε κάποιον που δεν τον ενοχλεί πολύ αυτό θα ήταν το ιδανικό επάγγελμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης