Εργασία της μαθήτριας Σπανίνα Μάγδας για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – υπεύθυνη καθηγήτρια Κομνιανού Στέλλα
Η συνέντευξη αυτή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2022.
-Πόσα χρόνια ασχολείστε με την παρασκευή ελαιολάδου;
- 20 χρόνια. Άρχισα να βοηθάω τον πατέρα μου περίπου από τα πέντε μου.
- Τι είχατε ως κίνητρο για να ξεκινήσετε;
- Η αγάπη μου για την ελιά, το λάδι και την αίσθηση που νιώθω όντας στην παραγωγή.
- Πόση ώρα χρειάζονται επεξεργασία οι ελιές;
- Η επεξεργασία των ελιών παίρνει περίπου μία ώρα.
- Είναι κάτι που το θέλατε από μικρός;
- Ναι, είναι κάτι που επιθυμούσα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
- Που προμηθεύετε το ελαιόλαδό σας;
- Στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
- Ποιός είναι ο μέσος όρος λίτρων ελαιόλαδου μίας ημέρας;
- Βγαίνουν 5000 λίτρα κατά μέσο όρο κάθε μέρα.
- Κατά πόσο σας επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες;
- Οι καιρικές συνθήκες παίζουν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην παρασκευή.
- Πιστεύετε ότι η επιχείρησή σας έχει μέλλον;
- Είναι μία βιομηχανία τροφίμων και πάντα θα έχει μέλλον γιατί είναι απαραίτητο αγαθό για τον άνθρωπο το ελαιόλαδο.
- Πόσο σας επηρεάζει η κρίση και η αύξηση των τιμών;
- Τη συγκεκριμένη στιγμή εμένα με συμφέρει η αύξηση των τιμών διότι έχω ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο κέρδος. Παρόλ’ αυτά ο πόλεμος δε συμφέρει κανένα.
- Όταν υπάρχουν προβλήματα στην παρασκευή του λαδιού και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλατε ποιά είναι λύση;
- Υπάρχει τεράστια εμπειρία και εγώ επιβλέπω την κάθε στιγμή οπότε δε δημιουργούνται προβλήματα.