Συνέντευξη από ιδιοκτήτη εργοστασίου παραγωγής ελαιολάδου

Εργασία της μαθήτριας Σπανίνα Μάγδας για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – υπεύθυνη καθηγήτρια Κομνιανού Στέλλα

Η συνέντευξη αυτή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2022.

-Πόσα χρόνια ασχολείστε με την παρασκευή ελαιολάδου;

- 20 χρόνια. Άρχισα να βοηθάω τον πατέρα μου περίπου από τα πέντε μου.

- Τι είχατε ως κίνητρο για να ξεκινήσετε;

- Η αγάπη μου για την ελιά, το λάδι και την αίσθηση που νιώθω όντας στην παραγωγή.

- Πόση ώρα χρειάζονται επεξεργασία οι ελιές;

- Η επεξεργασία των ελιών παίρνει περίπου μία ώρα.

- Είναι κάτι που το θέλατε από μικρός;

- Ναι, είναι κάτι που επιθυμούσα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

- Που προμηθεύετε το ελαιόλαδό σας;

-  Στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

- Ποιός είναι ο μέσος όρος λίτρων ελαιόλαδου μίας ημέρας;

- Βγαίνουν 5000 λίτρα κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

- Κατά πόσο σας επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες;

- Οι καιρικές συνθήκες παίζουν σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην παρασκευή.

- Πιστεύετε ότι η επιχείρησή σας έχει μέλλον;

- Είναι μία βιομηχανία τροφίμων και πάντα θα έχει μέλλον γιατί είναι απαραίτητο αγαθό για τον άνθρωπο το ελαιόλαδο.

- Πόσο σας επηρεάζει η κρίση και η αύξηση των τιμών;

- Τη συγκεκριμένη στιγμή εμένα με συμφέρει η αύξηση των τιμών διότι έχω ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο κέρδος. Παρόλ’ αυτά ο πόλεμος δε συμφέρει κανένα.

- Όταν υπάρχουν προβλήματα στην παρασκευή του λαδιού και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλατε ποιά είναι λύση;

- Υπάρχει τεράστια εμπειρία και εγώ επιβλέπω την κάθε στιγμή οπότε δε δημιουργούνται προβλήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης