Το ποδόσφαιρο είναι ζωή

mpala

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος στις στενές πλευρές του οποίου είναι τοποθετημένο ένα μεταλλικό πλαίσιο το «τέρμα». Σκοπός κάθε ομάδας είναι να οδηγήσει τη μπάλα στο αντίπαλο τέρμα, δηλαδή «να βάλει γκολ» ή «να σκοράρει», όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Οι παίκτες χειρίζονται τη μπάλα κυρίως με τα πόδια, αλλά και με τον κορμό ή το κεφάλι. Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα γκολ ως το τέλος του παιχνιδιού κερδίζει, ενώ αν καμία ομάδα δεν σκοράρει ή και οι δύο ομάδες καταλήξουν στο τέλος του παιχνιδιού με την ίδια βαθμολογία σε σκορ, τότε το παιχνίδι λήγει ισόπαλο.

Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Στις αρχές του 21ου αιώνα ασχολούνταν με αυτό περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη. Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι παίζεται σε διάφορα επίπεδα, από φιλικό, με λιγότερους ή περισσότερους από έντεκα παίκτες, σε ένα οποιουδήποτε μεγέθους γήπεδο, με δύο τυχαία αντικείμενα για τη σήμανση του τέρματος, έως επαγγελματικό, με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυστηρή τήρηση των κανονισμών και περισσότερους από 100.000 ενθουσιώδεις θεατές να παρακολουθούν σε ειδική αρένα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών.

To ποδόσφαιρο για μένα είναι μια πηγή έμπνευσης, ένας τρόπος ζωής. Είναι ένα μέσο για να μπορέσω να ¨ξεφύγω από την καθημερινότητα¨. Δεν είναι τυχαία το δημοφιλέστερο άθλημα ολόκληρου του πλανήτη. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως μια μεταδοτική ασθένεια που κολλάς από μικρό παιδί από τους γονείς σου ή ακόμα και από φίλους σου. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σου γεμίσει την καρδιά και να σε κάνει να το αγαπήσεις. Θα σου χαρίσει ατέλειωτες στιγμές χαράς, συγκίνησης, ακόμα και λύπης. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή.

Σ.Π.

 

ΠΗΓΗ:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF

Σχολιάστε

Top