Η σημερινή βία

BIA-KATA-GYNAIKON-τσεμπάν

Η βία είναι ένα παγκόσμια θέμα. Η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα, και τα ζώα και την περιουσία. Υπάρχουν πολλά είδη βίας. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Συμβαίνει μέσα σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οικογενειακές, επαγγελματικές, φιλικές και ερωτικές, αλλά μπορεί να διαπραχθεί και από ξένους και αφορά όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Τα πιο γνωστά είδη βίας είναι η ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική.

Η ψυχολογική βία συνιστά τη χρήση απειλής που έχει ως σκοπό την πρόκληση φόβου. Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί βία η πίεση που ασκείται σε ένα άτομο να κάνει κάτι που δεν θέλει, χωρίς αυτό να έχει ερωτηθεί υπό ουδέτερες συνθήκες..

Η σωματική βία μπορεί να εκφραστεί ως βλάβη στο σώμα των θυμάτων. Έχει ως αποτέλεσμα τον πόνο και τον εξευτελισμό, και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του ανθρώπου.

Στην συνέχεια, η σεξουαλική βία είναι η σεξουαλική επαφή χωρίς τη θέληση ενός ατόμου. Διαπράττεται όταν ένα άτομο αναγκάζεται να συμμετέχει χωρίς την συγκατάθεσή του, σε οποιασδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

Από όλα τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η βία είναι τρομερό φαινόμενο το οποίο χρειάζεται να εξαλειφθεί. Η καταπολέμηση της βίας είναι μια πολύ περίπλοκη δράση, που αφορά θύματα και θύτες, και απαιτεί κινητοποίηση από όλους τους φορείς ώστε να περιοριστεί για το καλό του ανθρώπου.

Σ.Τ.

Σχολιάστε

Top