Λευκή τούρτα Χριστουγέννων με κεράσια
Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. κεράσια αμαρένα
250 gr μπισκότα με κανέλα
150 gr βούτυρο
6 φύλλα άσπρης ζελατίνης
500 gr άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
500 gr τυρί μασκαρπόνε
125 gr άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 ml κρέμα γάλακτος
50 gr άσπρους μπεζέδες για το γαρνίρισμα
Βούτυρο για την τουρτιέρα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους. Τοποθετούμε το δακτύλιο μιας στρογγυλής φόρμας ή ειδικό δακτύλιο για τούρτες πάνω σε μια βουτυρωμένη τουρτιέρα.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και τα τρίβουμε με έναν ξύλινο πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το τρίμμα των μπισκότων. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω στον πάτο της φόρμας και τη στρώνουμε λεία με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Μουσκεύουμε χωριστά σε κρύο νερό τα 4 φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το ζουμί των κερασιών, στύβουμε μέσα τα υπόλοιπα 2 φύλλα ζελατίνης και τα διαλύουμε μέσα σε 2 κ.σ. ζεσταμμένη κρέμα γάλακτος, την οποία αναμειγνύουμε με την κρέμα γιαούρτι και μασκαρπόνε, που δημιουργήσαμε προηγουμένως.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή, και την ανακατεύουμε προσεκτικά με την κρέμα γιαούρτι-μασκαρπόνε.
Αλείφουμε λίγη κρέμα πάνω στον πάτο από μπισκότα. Μοιράζουμε επάνω τα κεράσια και μετά την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε την τούρτα τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Στο τέλος τρίβουμε τους μπεζέδες και διακοσμούμε την τούρτα.
Για 16 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά
Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης
Μαργαρίτα Τάτση
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.