Εκδρομή στα Σπήλαια Διρού

Εκδρομή στα Σπήλαια Διρού

Εκδρομή στα Σπήλαια Διρού

Με τους γονείς μου και τον αδερφό μου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη Μάνη, στις διακοπές των Χριστουγέννων. Ταξιδέψαμε για τη Μάνη, στον νομό Λακωνίας, στις 4 Ιανουαρίου. Είναι ένας τόπος που ο μπαμπάς μου είχε επισκεφτεί ξανά λόγω της δουλειάς του. Δεν είχε όμως καταφέρει να πάει στο Σπήλαιο Διρού. Έτσι πήραμε την απόφαση και πήγαμε όλοι μαζί, μιας που είναι κοντινός προορισμός, μόλις 3 ώρες με το αυτοκίνητο.

Φτάσαμε λοιπόν στην Μάνη. Πήραμε πληροφορίες από τους ντόπιους της Αερόπολης και ξεκινήσαμε για το Σπήλαιο Διρού. Αφού μας έδωσαν τα εισιτήριά μας, περάσαμε τον δρόμο φτάσαμε στην είσοδο και περιμέναμε να μας φορέσουν τα σωσίβια και να μας οδηγήσουν στη βάρκα που θα καθίσουμε. Μαζί μας στη βάρκα μπήκε και ο βαρκάρης. Αυτός ήταν και ο ξεναγός μας που μας είπε όσα γνώριζε για την ιστορία του Σπηλαίου.

Κατά τα λεγόμενά του, το Σπήλαιο Διρού ανακαλύφθηκε από έναν ψαρά πριν από πολλά χρόνια, ενώ είχε δημιουργηθεί πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες, που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Το μέγιστο βάθος του Σπηλαίου φτάνει τα ογδόντα μέτρα. Η απόσταση που εμείς διανύσαμε ήταν χίλια πεντακόσια μέτρα και η περιήγηση κράτησε 25 λεπτά.

Στη βαρκάδα μας είδαμε σπηλιές οι οποίες ήταν φυσικά χωρισμένες. Σε κάθε μια από αυτές είχαν δώσει ονομασίες. Αυτές που εγώ θυμάμαι είναι η Χρυσή Βροχή η Πολύχρωμη και η Κόκκινη Αίθουσα, καθώς και το Κεφάλι Αλόγου. Η Χρυσή Βροχή πήρε το όνομά της από το χρώμα των σταλαγμιτών και των σταλακτιτών γιατί είναι τόσο λαμπερός που το χρώμα τους έμοιαζε με χρυσό. Η Πολύχρωμη Αίθουσα ήταν μία σπηλιά γεμάτη από διάφορα χρώματα, κόκκινο, κίτρινο, λευκό. Το Κεφάλι του Αλόγου ήταν ένα σημείο που πολλοί σταλαγμίτες και σταλακτίτες σχημάτιζαν ένα κεφάλι αλόγου.

Η διαδρομή τέλειωσε γρήγορα. Σίγουρα θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ το Σπήλαιο Διρού, να ξαναμυρίσω τη θαλασσινή υγρασία και να ξανακούσω τον βαρκάρη και να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο αυτό.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το υπέροχο αυτό σπήλαιο μπορεί να βρει πληροφορίες στην παρακάτω ιστοσελίδα:

Σπήλαια Διρού

Ειρηναίος Φωτεινός, Δ΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης