Η Σοφία Σχοινά διάβασε και προτείνει το βιβλίο «Το δέμα» του S. Fitzek

Περίληψη

Μια ψυχίατρος πέφτει θύμα βιασμού και από τότε νιώθει ασφαλής μόνο στο σπιτι της, όπου και παραμένει 6 ολόκληρους μήνες , μέχρι την στιγμή που ένας ταχυδρόμος της δίνει ένα δέμα για τον “άφαντο” γείτονα της.

 

Χαρακτήρες

Έμα Στάιν (ψυχίατρος, θύμα βιασμού),ταχυδρόμος, κουρέας

 

Υπόθεση

Η ψυχίατρος, Έμα Στάιν, πέφτει θύμα βιασμού σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και πιστεύει ότι ο βιαστής της ήταν ένας κουρέας, ο οποίος συνήθιζε να βιάζει τα θύματα του , να τους ξυρίζει το κεφάλι και έπειτα να τα σκοτώνει. Η μόνη που επέζησε ήταν η Έμα. Αφού ήταν κλεισμένη στο σπιτι της για 6 ολόκληρους μήνες, μια μέρα της χτύπησε το κουδούνι ένας ταχυδρόμος και της έδωσε ένα δέμα για τον γείτονα που ποτε δεν είχε δει εκείνη. Αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα καινούργιο δραμα για την ταλαιπωρημένη ψυχίατρο.

 

Κριτική

Ο ήρωας /η ηρωίδα που μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον είναι η Εμα Στάιν, η οποία μετά από όσα είχε περάσει αρχίζει να ασχολείται με το δέμα και τον “γείτονα” της.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά λογοτεχνικά βιβλία, που περιέχει δράση και πολύ σασπένς, κάτι το οποίο προσωπικά είναι από τα σημαντικότερα που κοιτάω να υπάρχουν στα βιβλία. Είναι ψυχολογικό θρίλερ, οπότε μπορεί να μην είναι ευχάριστο σε πολλούς να το διαβάσουν, αλλά κατά την γνώμη μου αν κάποιος διαβάζει τέτοιου είδους βιβλία σίγουρα θα προστεθεί στα αγαπημένα του.

Σοφία Σχοινά, Β5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης