Εκδήλωση Ομίλου Φιλαναγνωσίας με θέμα «Γραφή Ώρα Μηδέν»

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι, ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Γέρακα οργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Γραφή, ώρα μηδέν» με ομιλητή τον συγγραφέα και νομικό κ. Στέφανο Παπαδόπουλο, με τη συνεργασία της εκδότριας κ. Σοφίας Δερέ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Χρήστος Αηδόνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Φιλίτσα Δασκαλάκη, ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Λάμπρος Γκόγκας, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου και συγγραφέας, κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. “Αννα Λαδοπούλου, η λογοτέχνης και ποιήτρια κ. Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου, η συνεργάτιδα του δημάρχου κ. Γιάννα Παλλάντζα, καθώς και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποδιευθυντής κ. Β. Αναστόπουλος και ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου. Στη συνέχεια μαθητές του Ομίλου έδωσαν σύντομες πληροφορίες για τον συγγραφέα, αλλά και για τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στον Όμιλο Φιλαναγνωσίας. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες για τον Όμιλο, αλλά και για την διοργάνωση της εκδήλωσης, κ. Σ. Δημητροπούλου και κ. Ε. Τσαούση αναφέρθηκαν στη λειτουργία του Ομίλου και το ψηφιακό λογοτεχνικό περιοδικό: «Ο Υπέροχος Κόσμος των Βιβλίων» που έχουν αναρτήσει.

Στο πρώτο μέρος της εισήγησής του ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για τον κόσμο της γραφής, αλλά και το αβέβαιο μέλλον του γραπτού λόγου, καθώς και του μέσου που τον στηρίζει εδώ και δύο χιλιετίες, του βιβλίου. Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε τη δομική σημασία του γραπτού λόγου, τόσο στην εξέλιξη του πολιτισμού παγκοσμίως, όσο και στη διαμόρφωση του ανθρώπινου ψυχισμού, ανέδειξε τις νέες μορφές δημιουργίας και μεταφοράς του γραπτού λόγου μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές. Κλείνοντας την εκδήλωση η διευθύντρια κ. Μουτάφη ευχαρίστησε τον ομιλητή για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση.

 

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Γέρακα: https://shorturl.at/fmQ09

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης