ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Αγώνες ρητορικής_ημιτελικοί

Την Κυριακή 19/12/2021 η ομάδα ρητορικής του σχολείου μας, που συμμετέχει στο δίκτυο “Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον”, διαγωνίστηκε στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες ρητορικής που διοργάνωσε η “Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”. Θέμα των αγώνων ήταν η κλιματική αλλαγή και μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Ελλάδας επιχειρηματολόγησαν υπέρ και κατά της άποψης ότι “η κλιματική αλλαγή είναι φυσικό φαινόμενο για το οποίο δεν ευθύνεται ο άνθρωπος”.

“Η ομάδα ρητορικής – Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον” αποτελείται από την Αλεξάνδρα Παχατουρίδου, τον Δημήτρη Ρέντζο και την Κωνσταντίνα Σαραφείδη που φοιτούν στο Α2 τμήμα του σχολείου μας. Τα παιδιά, σε μια μαραθώνια διαδικασία, διαγωνίστηκαν με ψυχραιμία και προσήλωση πετυχαίνοντας να νικήσουν και στους δύο αγώνες με αποτέλεσμα να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στους προημιτελικούς διαγωνίστηκαν με το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο ΓΕΛ Εκάλης και αφού πέρασαν στους ημιτελικούς διαγωνίστηκαν με το 2ο ΓΕΛ Καλλιθέας.

Στον τελικό προκρίθηκε το δικό μας σχολείο, καθώς και το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, με το οποίο διαγωνίστηκε η ομάδα μας στις 15 Ιανουαρίου 2022. Μπορεί να μην πήραμε την πρώτη θέση, αλλά κερδίσαμε όλοι -μαθητές και εκπαιδευτικοί- σε πολύτιμες εμπειρίες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο ομάδες διακρίθηκαν για το ήθος τους και για το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, ενώ η όλη εκδήλωση είχε διάχυτη αίσθηση χαράς!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» για την άρτια και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, τη διευθύντρια του Πειραματικού Γελ Πα.Μακ., κα Κουρτίδου Σταυρούλα και τον υποδιευθυντή κ. Ακριτίδη Πασχάλη για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους, τα παιδιά για την επιτυχία τους, αλλά και τις υπεύθυνες καθηγήτριες που στήριξαν την προετοιμασία των παιδιών: την κα Αλεξάνδρου Χριστίνα, την κα Μαραγκόζη Ειρήνη και την κα Χειμαριού Ελένη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης