2021: ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ FORMULA 1

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα www.tanea.gr

Η χρονιά 2021 στη Formula 1 αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές χρονιές στην ιστορία του αθλήματος τον 21o αιώνα. Σε καμία περίπτωση δεν ήτανε άλλη μία μονότονη χρόνια με απόλυτη κυριαρχία μιας ομάδας, καθώς η κατάταξη των οδηγών και των ομάδων άλλαζε σχεδόν σε κάθε αγώνα.

Αρχικά, στο πρόγραμμα υπήρχαν 22 αγώνες, πράγμα που σημαίνει ότι προστέθηκαν καινούργιες και ξαναχρησιμοποιήθηκαν πίστες μετά από χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότεροι αγώνες, για να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι, όπως και περισσότερες ευκαιρίες για να συλλέξουν πόντους οι οδηγοί.

Επιπλέον, οι αλλαγές στους κανονισμούς, όπως η προσθήκη των sprint, δημιούργησαν νέα δεδομένα και πρόσφεραν ευκαιρίες στους οδηγούς να αναδείξουν τις οδηγικές τους ικανότητες. Επιπρόσθετα, τρεις νέοι και ταλαντούχοι οδηγοί (Nikita Mazepin, Yuki Tsunoda & Mick Schumacher) έκαναν το ντεμπούτο τους. Οι άστοχες ή εύστοχες στρατηγικές των ομάδων, αλλά και οι μεταβολές στον καιρό (ή στη θερμοκρασία), έφεραν ανατροπές στους αγώνες και χάρισαν ή στέρησαν από οδηγούς pole position, νίκες, βάθρα ακόμα και το πρωτάθλημα!

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα www.formula1.com

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα www.formula1.com

Έκπληξη προκάλεσε η Red Bull, η οποία κατασκεύασε ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο και σε συνδυασμό με τον ικανότατο οδηγό της, Μax Verstappen, ήτανε σε θέση να διεκδικήσει και να κερδίσει το πρωτάθλημα των οδηγών. Πράγματι, πριν από τον τελευταίο αγώνα, οι δύο διεκδικητές του τίτλου, δηλαδή ο Max Verstappen και ο Lewis Hamilton βρέθηκαν σε ισοβαθμία (στους 369,5 βαθμούς). Έτσι, ο τίτλος των οδηγών κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα η μάχη για την πρώτη θέση διήρκησε μέχρι τον τελευταίο γύρο!

Δεν έλειψαν, βέβαια και τα αρκετά grid penalties, που επιβλήθηκαν λόγω συγκρούσεων και αλλαγής εξαρτημάτων των μονοθέσιων, τα οποία επηρέασαν τις θέσεις εκκίνησης και κατά συνέπεια τα αποτελέσματα.

Αν και ορισμένες αποφάσεις των αγωνοδικών και της FIΑ ήταν αμφιλεγόμενες, κατάφεραν να μας χαρίσουν ένα υπέροχο θέαμα και μία καταπληκτική αγωνιστική χρόνια!

Αξιοσημείωτα γεγονότα:

•Η πρώτη pole position του Lando Norris

•Η δεύτερη θέση της Williams με τον George Russell

•Tο βάθρο του Fernando Alonso μετά από 7 χρόνια

•Η πρώτη νίκη του Esteban Ocon

•Η νίκη του Daniel Ricciardo (1-2 της McLaren)

•Η 100ή νίκη του Lewis Hamilton

•Tο grand slam* του Max Verstappen

•Tο 2021 ήταν η τελευταία χρονιά του οδηγού Kimi Raikkonen

*Grand Slam: Pole Position, Γρηγορότερος γύρος, Πρώτος κάθε γύρου, Νίκη

Μαραντίδου Λωίδα Α1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης