ΕΣΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ;

Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο από το οποίο θα είχατε μία ώρα για να αποδράσετε; Θα σας άρεσε ένα παιχνίδι απόλυτης αδρεναλίνης και οξυδέρκειας; Τότε ναι, διαβάζετε το σωστό άρθρο! Είναι γνωστό ότι ολοένα και περισσότερο, οι έφηβοι ψάχνουν καινούργιους τρόπους για να ψυχαγωγηθούν. Τα escape rooms, λοιπόν, αποτελούν τον κατάλληλο τρόπο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Στην πόλη μας υπάρχουν δεκάδες εταιρείες με δωμάτια απόδρασης, που ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες και στα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου. Τα δωμάτια αυτά βρίσκονται μέσα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με ειδικούς μηχανισμούς που ξετρελαίνουν κάθε «escaper». Πολλές φορές οι ιστορίες στα δωμάτια πλαισιώνονται με ηθοποιούς, οι οποίοι στόχο έχουν να κάνουν την περιπέτεια πιο διαδραστική.

Από πού όμως αντλούνται τα θέματα για τα δωμάτια; Συνήθως από γνωστές ταινίες και σειρές ή και από σημαντικά πρόσωπα και θέματα της ιστορίας. Μολαταύτα, δεν χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις, καθώς όλα κρίνονται στην ικανότητα που έχουν οι παίκτες να συνδυάζουν διάφορα στοιχεία μεταξύ τους προκειμένου να βρούνε τη λύση.

Πού όμως είναι χρήσιμη η ικανότητα συνδυασμού στοιχείων;

Στα δωμάτια υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταχωρίσεις στοιχεία και αριθμούς, αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι απαιτούν περισσότερη σκέψη και πονηριά.  Ο πιο συνήθης τρόπος καταχώρισης στοιχείου είναι σε κάποια κλειδαριά είτε με κλειδί, είτε με αριθμούς είτε και κατεύθυνσης προσανατολισμού (μέσα στο δωμάτιο υπάρχουν κρυμμένες κατευθύνσεις όπως βορράς, νότος, ανατολή, δύση όπου οι παίκτες καλούνται να καταχωρίσουν τις κατευθύνσεις στην κλειδαριά με τη σωστή σειρά) .

Συνοψίζοντας, προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους πιθανούς δυνατούς λύτες να δοκιμάσουν την εναλλακτική ψυχαγωγία, η οποία δεν θα τους προσφέρει μόνο αναμνήσεις αλλά και πολλές στιγμές γέλιου και ίσως και φόβου…

Αρνίδης Νικόλαος Β1

Κλεάνθους Μελίττα Β1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης