MUST SEE – «ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ»

Η Άννα Καρένινα είναι μια πολυβραβευμένη ταινία σε σκηνοθεσία τού Joe Wright, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο τού L.Tolstoy, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1878, αναφέρεται στη ζωή της Άννας Καρένινα, μιας αριστοκράτισσας της Ρωσίας η οποία συναντάει σε ένα ταξίδι της τον κόμη Βρόνσκι και αναπτύσσουν έναν απαγορευμένο έρωτα –­ έναν έρωτα που αναγκάζονται να καταπιέσουν, αφού δεν αρμόζει στις αξίες της κοινωνίας τους. Ο έρωτάς τους οδηγεί την Άννα σε μία δυσάρεστη ζωή, που το τέλος της θα είναι αναπάντεχο…

AnnaKarenina2012Poster

Στην ταινία ξεχωρίζουν οι ερμηνείες τής Keira Knightley, του Jude Law και του Aaron Johnson, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον θεατή να νιώσει ό,τι και οι πρωταγωνιστές και να κατανοήσει τις διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις του κάθε χαρακτήρα. Επιπλέον τα σκηνικά αναβιώνουν τη Ρωσία του 19ου αιώνα αναδεικνύοντας το ρεαλιστικό στοιχείο στη μυθοπλασία του συγγραφέα. Αξιοσημείωτο είναι ότι αντικατοπτρίζονται οι καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το πάθος και ο απαγορευμένος έρωτας.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα “must see” για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού βασίζεται σε ένα κλασικό αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας και επιπλέον δεν προσφέρει μόνο ψυχαγωγία, αλλά και ιστορικές γνώσεις για την κοινωνία στη Ρωσία του 19ου αιώνα.

Δημητριάδου Μαρία Α1

Δεκαρίστου Μάνια Α1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης