Terriè

Untitled-1

Παρά τη μερική απουσία της Rock μουσικής απο τη ζωή των σύγχρονων εφήβων, 5 ηρακλειότες πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν ένα Indie/ Soft/ Progressive/ Garage Rock συγκρότημα, με αφορμή ένα μουσικό διαγωνισμό διοργανωμένο από τη Βουλή Των Εφήβων.
Όπως προαναφέρθηκε, ένας διαγωνισμός από τη Βουλή Των Εφήβων όπου θα διεξαγόταν τον Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2016, έδινε την ευκαιρία στους νικητές του διαγωνισμού να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να παρευρεθούν στη Βουλή Των Εφήβων, με ζητούμενο ένα εξωλοκλήρου γραμμμένο τραγούδι άπο τα υποψήφια συγκροτήματα. Το γεγονός αυτό κίνησε το ενδιαφέρον των τεσσάρων από τα πέντε πλέον μέλη του συγκροτήματος. Αυτοί οι τέσσερεις, ο Στέλιος Τσατσαράκης στα ντράμς, ο Μιχάλης Φιλιπάκης στην δεύτερη κιθάρα, ο Μάριος Γραφανάκης στην πρώτη κιθάρα και ο Μιχάλης Νιώτης στο μπάσο ξεκίνησαν να συνθέτουν τη δική τους μουσική. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της σύνθεσης του κομματιού, το πέμπτο μέλος του συγκροτήματος, Φώτης Χριστοφοράτος Χαλκιαδάκης, ανέλαβε τα καθήκοντα των φωνητικών.
Αφότου ολοκληρώθηκε η σύνθεση και ηχογράφηση του κομματιού, ενονόματει Modern Apartheid, με θέμα τις τότε πρόσφατες επιθέσεις ISIS στη Γαλλία, το συγκρότημα όδευσε προς το πασίγνωστο για το Ηράκλειο <<Ξενία>>, απέναντι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου όπου ξεκίνησαν συζήτηση για την ονομασία του συγκροτήματος. Καθώς ανέλυαν διάφορα ονόματα, ένας μικρόσωμος σκύλος πλησίασε προς το μέρος τους. Όταν τον παρατήρησαν, τα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν να προβληματίζονται για τη ράτσα του, πράγμα που τους οδήγησε στο όνομα Terrier ή όπως θελουν οι ίδιοι να αποκαλούντε…Terriè.
1
Μέχρι στιγμής , οι Terriè έχουν πραγματοποιήσει δύο επίσημα live σε δημόσιους χώρους, με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Το ένα στις 4 Δεκέμβριου 2016 στο bar Rolling Stone και το δέυτερο στις 3 Ιανουαρίου 2017 στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλειου Κρητης. Πλέων, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις τους, αποσκοπούν στην προσωρινή αποχή τους από τα live, ώστε να επικεντρώσουν το μέγιστο δυνατό της προσοχής τους στη σύνθεση νέων κομματιών.
Όσο αναφορά το είδος της μουσικής που παίζουν, εδώ τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα, καθώς τα τραγούδια που παίζουν στις συναυλίες τους είναι πιο χαλαρά και soft απ” αυτά που συνθέτουν. Όσο για την απήχηση των κομματιών τους, έχουν σίγουρα συγκροτήσει ένα σταθερό κοίνο που απολαμβάνει τα κομμάτια που παίζουν είναι δεν είναι δικά τους.
Αύτοι είναι οι Terriè, το ηρακλειότικο συγκρότημα που ήρθε να «αλυχτήσει» στις καρδιές σας σαν κανένα άλλο.

2

Terriè – Modern Apartheid (Dark Side)

Και η σελίδα τους στο Facebook

Αρθρογράφοι και αρθροσυντάκτες:
Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, Σταματίνα Λατζουράκη

Top