Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

1

Σίγουρα όλοι έτυχε κάποια στιγμή της ζωής μας να παρακολουθήσουμε μια παράσταση με μαγικά κόλπα,είτε στην τηλεόραση είτε ζωντανά. Τα ‘’μαγικά’’ κόλπα ευχαριστούν και συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους αφήνοντας μια βασική απορία να αιωρείται:<<Πως έγινε αυτό;>>. Όσο και αν σε κάποιους η πεζή πραγματικότητα αποτελεί μια μικρή απογοήτευση, η λεγόμενη μαγεία δεν αποτελεί κάτι μεταφυσικό. Βασίζεται πάντα σε μια άψογα οργανωμένη στρατηγική και στο ταλέντο του υποτιθέμενου “μάγου’’ να μαγνητίζει την προσοχή και να παραπλάνα το κοινό του. Μπροστά σε αυτά τα κόλπα μένουμε με το στόμα ανοικτό. Εκείνο όμως που θα έπρεπε πραγματικά να σας εντυπωσιάζει είναι το εξαιρετικό ταλέντο του <<θαυματοποιού>> να εκμεταλλεύεται αδυναμίες της δίκης μας αντίληψης για να πετύχει το δικό του στόχο.

Για όσους λοιπόν αντέχουν την ωμή αλήθεια και θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά μαγικά κόλπα και τι πραγματικά συμβαίνει με αυτά.

Πριόνισμα γυναίκας

Ένα κουτί, μια γυναικεία, ένα πριόνι και ένας μάγος. Η γυναικά μπαίνει μέσα στο κουτί. Ο μάγος κόβει με το πριόνι το κουτί στα δυο, οπότε και η γυναικά κόβεται στα δυο. Όμως κάτι μαγικό συμβαίνει… Ο μάγος επαναφέρει το κουτί στην αρχική του κατάσταση και η γυναικά βγαίνει από μέσα σώα και αβλαβής. Μαγικό;

Καμία σχέση… Το κουτί είναι αρχικά χωρισμένο σε δυο μέρη. Μια γυναίκα είναι κρυμμένη στο δεύτερο μισό του κουτιού με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μόνο τα ποδιά της. Η ψευδαίσθηση είναι πως μια γυναίκα κόβεται στη μέση ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν δυο γυναίκες.

1

 

Το κόλπο του <<Θρίλερ>>

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πως κατάφερε ο Michael Jackson να αψηφήσει τη βαρύτητα ρίχνοντας το σώμα του αρκετά προς τα εμπρός. Υπάρχουν μήπως μάγια που δεν υπακούν στους νομούς της φυσικής; Φυσικά και όχι… Το μυστικό κρύβεται στα ειδικά σχεδιασμένα τακουνιά των παπουτσιών του. Καθώς αυτά διαθέτουν ίδιο κόψιμο με εκείνο ενός σφυριού, είναι εύκολο να προστεθεί στο δάπεδο ένα κομμάτι που θα τα συγκρατεί ώστε να στηρίξει το βάρος του τραγουδιστή. Ο ίδιος τοποθετεί τα ποδιά του στις ειδικές υποδοχές τα σφραγίζει και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει…

2

Το κουνέλι μέσα στο καπέλο…

Ένα από τα συνηθισμένα μαγικά κόλπα που όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει έστω και μια φορά είναι το κόλπο με το κουνέλι μέσα στο καπέλο. Το καπέλο είναι αρχικά άδειο όμως ο μάγος καταφέρνει να βγάλει από μέσα ένα κουνέλι. Πως γίνεται αυτό; Το κουνέλι τοποθετείται σε ένα σάκο μαύρου χρώματος, ο οποίος κρέμεται από ένα γάντζο στη μεριά του μάγου. Οι θεατές χάρη στο τραπεζομάντηλο δεν βλέπουν το σάκο. Καθώς ο μάγος δείχνει το καπέλο στους θεατές, το αναποδογυρίζει. Στη συνέχεια σηκώνει το καπέλο από τη δική του μεριά και με γρήγορες κινήσεις βάζει μέσα το σάκο. Τέλος, βγάζει το κουνέλι από το καπέλο και το δείχνει στους θεατές. Εκπληκτικό έτσι?

3

 

Αιωρούμενη γυναίκα

Μια γυναίκα βρίσκεται πάνω σε μια ξύλινη πλακά η ποια τοποθετείται πάνω σε δυο καρέκλες. Ο μάγος ανυψώνει την γυναίκα με τις μαγικές του δυνάμεις. Ουάου! Πετάει! Ή μάλλον όχι… Η ξύλινη πλακά στηρίζεται σε μια μεταλλική ράβδο. Οι καρέκλες βοηθούν στην ψευδαίσθηση της αιώρησης. Και ο μάγος στέκεται απλά μπροστά στην μεταλλική ράβδο ώστε να μην γίνει αντιληπτή από το κοινό.

4

 

Αυτά λοιπόν είναι λοιπόν τα 4 από τα ποιο σημαντικά μαγικά κόλπα που μπορεί να συναντήσετε, όσοι διαβάσατε το άρθρο καταλάβατε ότι η μαγεία και τα μαγικά κόλπα δεν τίποτα άλλο από μια ψευδαίσθηση, ψευδής μεν εντυπωσιακή δε.

 

πηγή:http://www.tilestwra.com/etsi-ginonte-ta-7-pio-gnosta-magika-kolpa/

Ολύμπια Πόπα

Δημήτρης Παξιμαδάκης

Μαντρίν Μαλο

Ντέιβι Ντεντάι

Top