Διατροφικές και αθλητικές συνήθειες των εφήβων

Διατροφικές και αθλητικές συνήθειες των εφήβων

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας της Β’ Λυκείου διεξήγαμε μια έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων και την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε μαθητές της Β΄ Λυκείου, μας οδήγησαν στα παρακάτω συμπεράσματα.
Αρχικά ,όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες των ερωτηθέντων ,το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησε πως καταναλώνουν 3-4 φορές εβδομαδιαίως φρούτα και λαχανικά , ενώ η απάντηση των μαθητών σχετικά με το πόσο συχνά κατανάλωναν ψάρι εβδομαδιαίως ήταν 1-2 φορές .Καθημερινή ,ωστόσο, είναι η βάση στην οποία καταναλώνονται γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και αρκετά συχνή(3-4 φορές την εβδομάδα)είναι και η κατανάλωση κρέατος . Τέλος, η απάντηση που δόθηκε σχετικά με την συχνότητα κατανάλωσης junk food ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό ‘Μερικές φορές’.
Όσον αφορά τις αθλητικές συνήθειες των ερωτηθέντων,οι τελευταίοι φαίνεται να αθλούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους 1-2 φορές την εβδομάδα,ενώ οι δημοφιλέστερες αθλητικές δραστηριότητες φαίνεται να είναι το ποδήλατο, το τρέξιμο ,το γυμναστήριο και το βόλευ.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα προέρχονται απο οικογένειες με γονείς που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν λάβει τριτοβάθμια εκπαίδευση,ενώ θεωρούν πως η οικονομική τους κατάσταση δεν επηρεάζει καθόλου τις διατροφικές συνήθειες τους.
Τέλος , όταν ρωτήθηκαν για το κατά πόσο θεωρούν πως έχουν μια υγιεινή ζωή,οι περισσότεροι μαθητές απάντησαν θετικά.
Θα πρέπει να σημειωθεί οτι το 60% των ερωτηθέντων ήταν κορίτσια.

Οι μαθητές,
Καλουρής Βαγγέλης
Αντωνάκη Δανάη

Top