TOP 5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ! (Σίμος Καρακούσης και Ηλίας Βασιλάκης)

Στον απόηχο του τέταρτου τεύχους του Ερωδιού δεν γινόταν να μην υπάρχει και ένα «TOP 5″ της μηχανοκίνησης για αυτοκίνητα που θα ήταν καλύτερα για τους νέους οδηγούς.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με το γνωστό σε όλους μας Smart 451! Ένα αυτοκίνητο το οποίο εξοπλίζεται με κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης και προορίζεται για νέους που θέλουν να κινούνται μέσα στην πόλη οικονομικά και ευέλικτα!

2

Δεύτερη επιλογή για τους πιο τολμηρούς είναι το Volkswagen Eos, ένα αυτοκίνητο το οποίο εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και απευθύνεται στους πιο τολμηρούς και φινετσάτους νέους, ενώ είναι καμπριο με hard top οροφή και ηλιοροφή! Βέβαια, όσοι το επιλέξουν θα πρέπει να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη, αφού έχει σχετικά υψηλή κατανάλωση καυσίμου και τα ανταλλακτικά δεν είναι φθηνά…

3

Τρίτη επιλογή -και αυτή για τους γνωστές και κύριως για όσους ασχοληθούν με τα αυτοκίνητα, αφού τελειώσουν τις σπουδές τους- ειναι το VW Polo GTI 6r, ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρει κινητήρα 1.400 κυβικών και 180 ίππων συνοδευόμενο από το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη dsg. Αν και σας ακούγεται περίπλοκο και «too much» είναι ό,τι πρέπει για έναν νέο με γνώσεις, αφού θα τον εισάγει κατευθείαν στην έννοια του «το αμάξι θέλει φτιάξιμο» προσφέροντας έτσι ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση επιδόσεων.

4

Τετάρτη επιλογή -και αυτή ίσως βρει περισσότερη ανταπόκριση στις κοπέλες- είναι το Fiat 500, ένα αυτοκίνητο μικρό, οικονομικό και ταυτόχρονα μοδάτο και όμορφο. Πιστεύουμε πως τα λόγια είναι περιττά…

1

Πέμπτη και τελευταία επιλογή είναι το Μini Cooper, ένα αυτοκίνητο το οποίο αν και μικρό έχει χώρο για 3-4 άτομα, προσφέρει οικονομία και ευκινησία στα στενά της πόλης μας! Το αυτοκίνητο αυτό απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται για εξερεύνηση, εκδρομές, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν ένα όμορφο, κλασικό μοντέλο.

6

Κλείνοντας αυτό το TOP 5, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας υπενθυμίσουμε πως ό,τι και να επιλέξετε, πάντα πρέπει να φοράτε τη ζώνη σας και φυσικά να μη κάνετε τον δρόμο πίστα, όπως κάνουν δυστυχώς αρκετοί νέοι οδηγοί, κυρίως άνδρες, εμφορούμενοι από το πάθος για την ταχύτητα κι έχοντας μια τάση επιδειξιομανίας.

1 Σχόλιο

  1. Αν ήταν να πάρω ένα δεύτερο αυτοκίνητο, αλλά μονο για τις μετακινήσεις μου εντός πόλεως, θα ήταν το Smart. Όλες οι επιλογές είναι υπέροχες, αλλά ξέρετε πού ακριβώς «χτυπά» η καρδιά μου… Περιμένω (αν, εννοείται, συμφωνείτε κι εσείς) ένα αντίστοιχο TOP 5 με μηχανάκια/μηχανές για νέους οδηγούς και -γιατί όχι;- ένα με ποδήλατα! Ιδίως για το ποδήλατο, πολύς νέος κόσμος ψάχνεται τα τελευταία χρόνια κι ίσως θα ήθελε τη γνώμη σας, αν γνωρίζετε.

Υποβολή απάντησης