EUPHORIA (Σοφία Χαντζάρα)

Hidden echo…

Η Euphoria ειναι μια αμερικανική σειρά (teen drama) γεμάτη εφηβικά συναισθηματικά δράματα με επίκεντρο το σχολείο, το φύλο, τα ναρκωτικά και πολλά αλλά θέματα. Η λέξη «euphoria» είναι ελληνική (ευφορία) και δηλώνει την καλή ψυχική διάθεση ως αποτέλεσμα ορισμένων νευρολογικών συνάψεων. Είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα ενθουσιασμό κι ευτυχία! Η ρομαντική αγάπη και τα συστατικά του κύκλου της ανθρώπινης σεξουαλικής αντίδρασης συνδέονται επίσης με την επαγωγή της ευφορίας. Ορισμένα φάρμακα, πολλά από τα οποία ειναι εθιστικά, μπορούν να προκαλέσουν ευφορία, η οποία παρακινεί -εν μέρει- την ψυχαγωγική χρήση τους. Η σειρά αυτή απεικονίζει το ποσο εύκολα μπορεί ένα άτομο στην εφηβεία -ανεξαρτήτως φύλου- να εθιστεί στα ναρκωτικά, νομίζοντας πως θα τον/την/το κάνει να νιώσει ευφορία, κάτι που όντως συμβαίνει, μόνο που η «ευφορία» αυτή που νιώθει καταναλώνοντας ναρκωτικά ειναι … προσωρινή.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς, η Rue Bennet (που την υποδύεται η Zendaya), ειναι εθισμένη στα ναρκωτικά και η σειρά δείχνει στιγμές που η Rue ένιωσε ευφορία μέσα από τα ναρκωτικά μέχρι που γνώρισε μια κοπέλα, την Jules Vaughn (που την υποδύεται η Hunter Schafer) που την εκανε να νιώσει τόσο «όμορφα» δημιουργώντας της ευφορία, κάτι που σταδιακά εκανε την Rue να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά. Όταν όμως η Jules «απομακρυνόταν» από την Rue, εκείνη άρχιζε ξανά να μπαίνει στον ίδιο φαύλο κύκλο των ουσιών που της χάριζαν την ψευδαίσθηση της ευφορίας…

Από την δίκη μου οπτική γωνία, το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή η σειρά ειναι ότι πρέπει ο κάθε άνθρωπος να βρει το κατάλληλο άτομο ή πράγμα και να ακολουθήσει/ να επιλέξει το δικό του μοναδικό δρόμο και τρόπο που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες, είτε αυτό ειναι κάποια εξάρτηση είτε κάποιος φόβος είτε μια ψυχική διαταραχή ή οτιδήποτε άλλο.

Το bottom half της ζωγραφιάς, δείχνει το πώς ένιωθε η Rue χωρίς την Jules και το άλλο top half, το πώς νιώθει με την Jules. (Κλικ στην εικόνα ξεχωριστή προβολή)

image1 (1b)

Hantzara Sophia

Περί sophia hantzara 3 Άρθρα
gaslight, gatekeep, girlboss

1 Σχόλιο

  1. Με αφήνει πάντα άναυδο η αυθεντικότητα της έκφρασης μέσα από την τέχνη. Εξαιρετική η εικαστική απόδοση της σειράς, Σοφία. Μου αρέσει πολύ. Μπράβο. Δεν ξέρω, βέβαια, αν τα μάτια ή οι λέξεις λένε τα πιο πολλά στο έργο σου…

Υποβολή απάντησης