Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ο κόσμος του διαδικτύου είναι γεγονός ότι προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες σ’όλους. ΟιΙ υπηρεσίες του το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο μαθησιακής διαδικασίας και ψυχαγωγίας καθώς είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι 1 στους 3 χρήστες παγκοσμίως είναι παιδιά. Παρόλο που τα παιδιά είναι από τους πιο ενεργούς χρήστες του διαδικτύου, είναι ταυτόχρονα και οι πιο ευάλωτοι.

Επειδή όμως κρύβει και  κινδύνους  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του και να ακολουθούμε κάποιους κανόνες όταν επισκεπτόμαστε το διαδίκτυο όπως  :

1.Να μην μοιραζόμαστε τα προσωπικά μας δεδομένα, δηλαδή στοιχεία που φανερώνουν το όνομά μας, την ηλικία μας, τη διεύθυνση  του σπιτιού μας, πληροφορίες για τους γονείς μας και κυρίως να μην δημοσιεύουμε φωτογραφίες γιατί δεν ξέρουμε τις προθέσεις όλων όσων τις δουν.

2. Να έχουμε έναν ισχυρό  κωδικό πρόσβασης  και να μην τον μοιραζόμαστε με κανέναν παρά μόνο με τους γονείς μας.

3.Να μην επικοινωνούμε με αγνώστους παρά μόνο με φίλους που γνωρίζουμε.

4. Να μην πιστεύουμε πάντα ότι διαβάζουμε και βλέπουμε στο διαδίκτυο.

5. Να είμαστε ευγενικοί, να επικοινωνούμε με σεβασμό  χωρίς να προσβάλουμε τον συνομιλητή μας  όπως και στην καθημερινότητα μας .

6.Να μην κοινοποιούμε στοιχεία και φωτογραφίες φίλων μας χωρίς την άδειά τους.

7.Να μην παίζουμε παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία μας.

8. Να ενημερώνουμε  και να μιλάμε στους γονείς μας αν κάτι  μας ανησυχήσει στο διαδίκτυο.

9. Να μην  ανοίγουμε μήνυματα που εμφανίζονται από άγνωστους αποστολείς, πιθανόν να περιέχουν ιούς που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον υπολογιστή.

10.Προσοχή! Δεν είναι όλα τα προγράμματα ασφαλή , ακόμα και αν εμφανίζονται σαν παιχνίδια.

Το διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέρος! Ας  το χρησιμοποιήσουμε σωστά και υπεύθυνα με σεβασμό!

Συντάκτης:  Χάρης Μπίθας

 

 

3 Σχόλια

  1. Χάρη πολύ σωστά τα λες.Ζούμε στη εποχή του διαδικτύου και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά, δίνοντας μας πληροφορίες για ό,τι θέλουμε.Μπορούμε όμως να παρασυρθούμε εύκολα αν δεν είμαστε προσεχτικοί και να βρεθούμε σε κίνδυνο.

Υποβολή απάντησης