Βόλεϊ :Το άθλημα που γυμνάζει σώμα και μυαλό

 

Το Βόλεϊ είναι ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα ανδρών και γυναικών, το οποίο επινοήθηκε το 1895 στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Η ελληνική του ονομασία είναι πετοσφαίριση. Παίζεται σε κλειστό γήπεδο παρκέ με μία δερμάτινη χρωματιστή μπάλα. Αποτελείται από δύο ομάδες των έξι παικτών η κάθε μια. Το ύψος του φιλέ είναι 2,43 μ. για τους άνδρες και 2,24 για τις γυναίκες.

Το παιχνίδι αρχίζει με το σερβίς και κάθε παίξιμο πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε τρεις κινήσεις. Για να σημειωθεί πόντος πρέπει η μπάλα να ακουμπήσει εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου της αντίπαλης ομάδας μετά από έγκυρη προσπάθεια. Η ομάδα που θα κερδίσει πρώτη 3 σετ κερδίζει το παιχνίδι.

Το βόλεϊ είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα μικρών και μεγάλων! Χαρίζει πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Σε κάνει να νιώθεις την λαχτάρα να “σώσεις” την μπάλα ή να επιτεθείς με ένα θεαματικό άλμα που θα χαρίσει πόντους στην ομάδα σου!

Επίσης βελτιώνει το νοητικό σου επίπεδο, αφού έχεις μερικά δευτερόλεπτα για να σκεφτείς πως θα αντιδράσεις στο να αποκρούσεις τη μπάλα που έρχεται κατά πάνω σου! Και όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα δευτερόλεπτα θα παίξουν βασικό ρόλο στην διαμόρφωση του παιχνιδιού. Επίσης παίζει πολύ μεγάλη σημασία ο συντονισμός ματιών-χεριών. Πέρα από την εγρήγορση στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος, πρέπει να κινούνται γρήγορα και τα αντανακλαστικά σου. Κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει και εκτός γηπέδου(!).. δηλαδή στη ζωή σου!

Το βόλεϊ κάνει γυμνασμένο και ευλύγιστο σώμα. Τα χέρια χτυπούν την μπάλα, τα πόδια τρέχουν για να την αποκρούσουν ή να κάνουν ένα ψηλό άλμα, ενώ ο κορμός θα βοηθήσει όλο το σώμα να πετύχει συγκεκριμένα χτυπήματα. Αυτό σημαίνει συνολική ενδυνάμωση των μυών.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις! Η ανακάλυψη της ομορφιάς του συγκεκριμένου αθλήματος θα σου δημιουργήσει ένα πλήθος συναισθημάτων και σίγουρα μετά την πάροδο του χρόνου θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, εγκεφαλικά και σωματικά! Σε περιμένω να παίξουμε μαζί!

    

 

Σόφη Σαλαμαλέκη

8 Σχόλια

  1. Σόφη μου κέντρισες το ενδιαφέρον για το Βόλεϊ…Πραγματικά μετά από το άρθρο σου άρχισα να βλέπω το άθλημα διαφορετικά. Εντυπωσιακό το ότι βελτιώνει το νοητικό σου επίπεδο…..

  2. Ωραίο άρθρο γιατί μας πληροφορεί για αθλήματα που μου αρέσουν .Επίσης είναι καλό γιατί κάποιο κορίτσι ή αγόρι μπορεί να εμπνευστεί από αυτό το κείμενο και να γαφτεί σε ομάδα βόλεϊ.

Υποβολή απάντησης