Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Ένα ωραίο βίντεο animation για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού κυκλοφόρησε ο ΟΗΕ. Μας περιγράφει την παγκόσμια κρίση νερού και υγιεινής που συνδέεται με αυτό.

Στο δίλεπτο animation της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 202ε πρωταγωνιστεί το κολιμπρί και μας θυμίζει τον αρχαίο μύθο που το κολιμπρί, βλέποντας τη φωτιά στο δάσος, αντί να μείνει μακριά με ασφάλεια, αποφασίζει να δράσει προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά μεταφέροντας μια σταγόνα νερό κάθε φορά. Τα άλλα ζώα γελάνε και το κοροϊδεύουν, το κολιμπρί όμως απαντάει «εγώ κάνω αυτό που μπορώ».

Εάν όλος ο κόσμος ήταν 100 άνθρωποι, τότε:

  • 25 από αυτούς θα ήταν υποχρεωμένοι να συλλέγουν νερό που δεν είναι ασφαλές από ένα ρυάκι ή λάκκο, συχνά από μακριά, ή να στέκονται για ώρες σε ουρές και να πληρώνουν υψηλές τιμές σε κάποιον πωλητή.
  • 22 άνθρωποι δε θα είχαν άλλη επιλογή από το να πάνε για τουαλέτα στους δρόμους, τους θάμνους ή τα χωράφια, ή να χρησιμοποιούν ανθυγιεινά και δυσλειτουργικά αποχωρητήρια.
  • Οι μισοί από τους τοπικούς υγρότοπους θα είχαν εξαφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και η κοντινή γεωργία και βιομηχανία θα χρησιμοποιούσε έως και 80% του διαθέσιμου νερού.

Εν όψει της παγκόσμιας κρίσης νερού και υγιεινής, το μήνυμα που μας μεταφέρει το κολιμπρί μας καλεί να κάνουμε κάτι, όσο μικρό και αν είναι αυτό. Κι όταν ολοένα και περισσότερα γίνουν σαν το κολιμπρί, οι ατομικές δράσεις μας θα συσσωρευτούν και θα γίνουν κάτι μεγαλύτερο, επιταχύνοντας την αλλαγή.

#WorldWaterDay 2023

Πατήστε παρακάτω για να δείτε το animation

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2023

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης