Περιβαλλοντικές δράσεις του Νηπιαγωγείου Στερνών Ακρωτηρίου

Κατά το σχολ. έτος 2024-25 και ως τώρα έχουμε κάνει αρκετές δράσεις και κάποιες από αυτές θα θέλαμε να τις μοιραστούμε…

Δράση 1

Δράση στην αυλή του σχολείου μας με στόχο τα παιδιά:  να παρατηρήσουν και να συνδεθούν με το περιβάλλον τους, να λειτουργήσουν σε ομάδες,  να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Ήταν μια δράση εμπνευσμένη από το  πρόγραμμα Erasmus+ μη τυπικής εκπαίδευσης για νέους με τίτλο «Ecological Body» – Youth Exchange  που σχεδιάστηκε  από τον οργανισμό   Progea και υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2024 στα βουνά της Βόρειας Ιταλίας και στην οποία συμμετείχε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου.

Νηπιαγωγείο Στερνών Ακρωτηρίου (ένα τμήμα 20 παιδιά)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Τζιάκη Δέσποινα

Συνοδευτικό υλικό: φωτογραφίες

Δράση 2

Συμμετείχαμε στο κάλεσμα του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) και διοργανώσαμε δράση στο νηπιαγωγείο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων- EWWR2024 για τη σπατάλη τροφίμων και την πρόληψη δημιουργίας βιολογικών αποβλήτων. Η δράση μας είχε τίτλο «μείωση σπατάλης τροφής – ένα γλυκό εργαστήρι στο νηπιαγωγείο» και μάθαμε να φτιάχνουμε γλυκό και πελτέ από κυδώνια ακολουθώντας μια παραδοσιακή συνταγή. Επίσης καθιερώσαμε τον καφέ κάδο στο νηπιαγωγείο για να μαζεύουμε τα βιολογικά απόβλητα που στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στον κατάλληλο κάδο ανακύκλωσης στην κοινότητα.

Νηπιαγωγείο Στερνών Ακρωτηρίου (ένα τμήμα 20 παιδιά)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Τζιάκη Δέσποινα

Συνοδευτικό υλικό: μικρό βίντεο και βεβαίωση συμμετοχής

Δείτε το βίντεο: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Νηπιαγωγείο Στερνών Ακρωτηρίου Χανίων

ΔΡΑΣΗ 2 -2 βεβαίωσηEWWRΝηπιαγωγείοΣτερνών

Δράση 3

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με τη ζωή και τα χαρακτηριστικά των πτηνών. Γνωρίσαμε την οργάνωση ΑΝΙΜΑ -για τη Ζωή και την Ελευθερία των άγριων ζώων. Στη συνέχεια και σε συνεργασία με τους «παραμυθάδες εν πλω» έγινε αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με θέμα τους φτερωτούς μας φίλους και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν για στήριξη της ΑΝΙΜΑ. Το σχολείο μας έγινε ανάδοχος μιας τυτούς  που βρίσκεται στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη από τραυματισμό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Νηπιαγωγείο Στερνών Ακρωτηρίου (ένα τμήμα 20 παιδιά)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Τζιάκη Δέσποινα

Συνοδευτικό υλικό: φωτογραφίες και πιστοποιητικό υιοθεσίας



Λήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης