«ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»: Η εμπειρία μας στην Ημερίδα Λήξης ενός πολύ ενδιαφέροντος πρότζεκτ

Στις 11 Ιανουαρίου, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας του σχολείου μας παρευρέθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου διοργανώθηκε η ημερίδα λήξης του προγράμματος ενάντια στην έμφυλη βία, και τίτλο: «Ώρα να μιλήσεις». Διοργανωτής του προγράμματος ήταν η Ένωση Κυριών Δράμας με τη συνεργασία Active Citizen Fund. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν ι η πρόεδρος της Ένωσης, κα Αλίκη Τσιαμούρα, αλλά και άλλοι συμμετέχοντες που χαιρέτησαν την εκδήλωση διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.
λήξη
Έπειτα από τις ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν και τους σύντομους χαιρετισμούς από τους επίσημους προσκεκλημένους, ακολούθησαν ομιλίες από ειδικούς που αναφέρθηκαν στο οξύ πρόβλημα της έμφυλης βίας που, στις μέρες μας, έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Τη «σκυτάλη» έλαβαν οι μαθητές των σχολείων που δραστηριοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος – και φυσικά του δικού μας. Τα πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές ήταν ποικίλα και ευφάνταστα και όλα πολύ ενδιαφέροντα και αξιόλογα: από σκίτσα και ζωγραφιές έως τη ιδιαίτερη συμμετοχή του σχολείου μας με τη δημιουργία μαθητικού βίντεο κατά της έμφυλης βίας ενάντια σε νέες / έφηβες γυναίκες.
Στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος, το δικό μας σχολείο συμμετείχε μέσω μιας παρουσίασης PowerPoint όπου περιγράφονταν όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες συμμαθητές μας. Περιγραφόταν, επίσης, η εμπειρία των μαθητών της παλαιάς, πλέον, Γ’ Λυκείου από την περσινή τους επίσκεψη στο σπίτι φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας. Την παρουσίαση έκανε ο τέως μαθητής του λυκείου μας και νυν φοιτητής στον Βόλο, Ηλίας Βασιλείου ενώ παρουσιάστηκαν με μικρά βίντεο με μηνύματα και άλλων παιδιών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Η παρουσίαση του σχολείου μας, έκλεισε με την προβολή του καταπληκτικού βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι συμμαθητές μας, με τίτλο: Be a survivor not a victim όπου μέσω μικρών δραματοποιημένων περιστατικών περιγράφονται περιστατικά έμφυλης βίας.
βασιλείου
Στο τέλος της ημερίδας απονεμήθηκαν βραβεία στους συμμετέχοντες και προσφέρθηκε στο κοινό μπουφές.
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και μια προσπάθεια για ενημέρωση και δραστηριοποίηση που αδιαμφισβήτητα στέφθηκε με επιτυχία. Τέτοιου είδους προσπάθειες συμβάλλουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση των παθογενειών των σύγχρονων κοινωνιών μας. Ευελπιστούμε στο μέλλον να δούμε κι άλλες τέτοιες προσπάθειες.
Τεκέογλου Άγγελος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης