WE ARE BACK!

Kobe_Rose_crop_north

1495402

Mamba Magic Kobe Bryant Wallpaper

Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει δυναμικά η νέα σεζόν στο NBA. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκατομμύρια φαν του αθλήματος περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή των αγαπημένων ομάδων τους στα παρκέ για καινούριες μάχες.

Η αλήθεια είναι πως το NBAδεν ήταν πάντα ένα άθλημα γνωστό παγκοσμίως, καθώς ακόμη και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το απαξίωναν, θεωρώντας το υποδεέστερο σε σχέση με τα άλλα αθλήματά τους όπως π.χ. το μπέιζμπολ.Αυτά όμως άλλαξαν όταν στη λίγκα εμφανίστηκαν παίκτες οι οποίοι εκτός από ουσία προσέφεραν και άφθονο θέαμα στο κοινό, το οποίο άρχισε σταδιακά να αυξάνεται,όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και στις τηλεοράσεις.

Όλα ξεκίνησαν με τον Τζούλιους Έρβινγκ, γνωστό και ως DrJ, oοποίος έπαιζε «το μπάσκετ του μέλλοντος» ενώ αργότερα οι σταρ του αθλήματος όπως οι Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον, Χακίμ Ολάζον, Καρλ Μαλόουν κ.ά. έκαναν το άθλημα γνωστό παγκοσμίως με πρωτεργάτη τον Μάικλ Τζόρνταν.Με λίγα λόγια το NBA είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα του πλανήτη που βασίζει την επιτυχία του στους μεγάλους παίχτες που αγωνίζονται σε αυτό.Στις μέρες μας τα αστέρια δεν σπανίζουν στις ομάδες όμως τα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διαστήμα (82 παιχνίδια σε περίπου 165 μέρες!!!)προκαλούν τραυματισμούς και αρκετές φορές σοβαρούς.Έτσι την περσινή χρονιά δύο από τους σταρ της λίγκας, ο Ντέρρικ Ρόουζ και ο Κόμπε Μπράιαντ, έχασαν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμών.Φέτος όμως και οι δύο είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους.

Κόμπε Μπράιαντ

Ο 36χρονος πλέον αρχηγός των Λος Άντζελες Λέικερς έχασε την περσινή σεζόν λόγω του τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα.Το μόνο που έχει μείνει να αποδείξει σε αυτή τη μακρόχρονη καριέρα είναι ότι πολύ απλά μπορεί ακόμα να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο.Κάτι για το οποίο πολλοί αμφιβάλλουν αλλά εκείνος φαίνεται έτοιμος να τους αμφισβητήσει.Πολλοί δηλώνουν ότι το σώμα του δεν θα αντέξει αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε μέσα στη σεζόν. Ένα είναι σίγουρο ο Μπράιαντ μετά τον τραυματισμό του παραδέχτηκε ότι το σώμα του ίσως πλέον να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτά που έχει στο μυαλό του, οπότε πιθανότατα η φετινή να είναι μία διαφορετική σεζόν για τον ίδιο. Βέβαια τα νούμερά του στα πρώτα παιχνίδια της περιόδου είναι πολύ καλά καθώς βάζει πάνω από 20 πόντους στους αγώνες.

Ντέρρικ Ρόουζ

Σε αντίθεση με τον Κόμπε Μπράιαντ ο Ρόουζ στα 25 του χρόνια έχει πολλά περισσότερα να αποδείξει.Ο άλλοτε παίχτης της χρονιάς στο NBA έχασε την περσινή σεζόν λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατό που τον έβγαλε νοκ άουτ μετά από μόλις 10 παιχνίδια.Έτσι έχασε μία δεύτερη σερί χρονιά βλέποντας τους αγώνες από τον πάγκο της ομάδας του.Φέτος το Σικάγο στο οποίο είναι αρχηγός από την πρώτη του σεζόν φαίνεται έτοιμο να «χτυπήσει τον τίτλο» μετά από πολλά χρόνια – τα πάντα όμως βασίζονται στην υγεία του Ρόουζ.Τα πρώτα παιχνίδια δεν θα έλεγε κανείς ότι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον σταρ των Σικάγο Μπούλς, ο οποίος έχασε μερικά επειδή γύρισε τον αστράγαλο του, χωρίς να είναι κάτι το σημαντικό όμως, με τον Ρόουζ να δείχνει όσο βρίσκεται στο παρκέ ότι ακόμα μπορεί να ανταγωνιστεί σε τοπ επίπεδο.

Πραγματικά, αυτοί οι δύο σταρ αξίζουν τον σεβασμό μας, όχι επειδή παίζουν πολύ καλό μπάσκετ αλλά επειδή αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για το αγωνιστικό τους πνεύμα και την προσπάθεια που κάνουν για να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν – παρότι αρκετοί τους αμφισβητούν.

Αυγερινός Τζίμας

                                                     

1 σχόλιο στο WE ARE BACK!

  1. Ο/Η Νικος λέει:

    Νομίζω ότι αυτό το άρθρο θα προσελκύσει τους μπασκετοφιλους. Εξαιρετική δουλειά Αυγερινέ

Σχολιάστε

Top