Top 10 Console Exclusives of the 7th Generation

Fable III

10. Fable III (για το Χbox 360)

To Fable III κυκλοφόρησε 28 Οκτωβρίου 2010 και ήταν το τρίτο παιχνίδι της γνωστής σειράς. Το είδος του είναι Action – Role Playing αλλά υπάρχουν και λίγα στοιχεία RPG. Η εταιρία που το ανέπτυξε ήταν η Lionhead Studios και η Publisher (όπως και σε όλες τις αποκλειστικότητες του Χbox 360) ήταν η Microsoft Gaming Studios.

Infamous

9. inFAMOUS (για το PlayStation 3)

Το inFAMOUS κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου 2009 από την Sony Computer Entertaiment και αναπτύχθηκε από τηνSucker Punch Productions. Hπλοκή του είναι σχετικά απλή, σε κατάσταση απόλυτης αναρχίας, ένας ανώνυμος πελάτης δίνει στον χαρακτήρα μας, τον Cole, ένα πακέτο για να το παραδώσει κάπου, ο Coleτο ανοίγει και αυτό προκαλεί έκρηξη που καταστρέφει 6 οικοδομικά τετράγωνα. Ο Coleόμως επιβιώνει από την έκρηξη και αποκτάει δυνάμεις ηλεκτρισμού. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι εσύ επιλέγεις αν θες να είσαι καλός (famous) ή κακός (infamous) μέσα από τις πράξεις σου.

 Gears of War Judgment

8. Gears of War Judgment (στο Xbox360)

Το Gears of War Judgment είναι το τέταρτο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς Gears of War. Κυκλοφόρησε στις 19 και στις 22 Μαρτίου 2013 σε Αμερική και Ευρώπη αντίστοιχα. Αυτό που έκανε την συγκεκριμένη σειρά (ειδικότερα τα Gears of War 1&2) εξαιρετικά γνωστή, είναι το γεγονός ότι διοργανώθηκαν πολλά τουρνουά σε όλη την Αμερική όπου διάφοροι παίκτες ανταγωνίζονταν είτε ατομικά, είτε ομαδικά.

 Little Big Planet

7. Little Big Planet 2 (στοPlaystation 3)

Το Little Big Planet  2 κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου του 2011 από την Sony Computer Entertainment Europe και αναπτύχθηκε από την Media Molecule. Αυτό που εντυπωσιάζει στο συγκεκριμένο gameείναι το ότι κατάφερε να γίνει επιτυχία πουλώντας λίγο παραπάνω από 5 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως ενώ δεν είχε να επιδείξει τα υπερ-όμορφα γραφικά άλλων παιχνιδιών, όπως το Uncharted 3. Ο λόγος που έγινε επιτυχία ήταν επειδή δεν στόχεψε  στα υπερρεαλιστικά γραφικά αλλά έδωσε βάρος στο σενάριο και στους διάφορους γρίφους που έχει.

New Super Mario Bros

6. New Super Mario Brothers (Bros) (για το Nintendo DS)

Το New Super Mario Bros κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου του 2006 στην Ευρώπη και στις 15 Μαΐου στην Αμερική. Το παιχνίδι αυτό επίσης δεν έχει να επιδείξει τέλεια γραφικά αλλά και σε αυτήν την περίπτωση αυτή η παράμετρος δεν συμπεριλαμβάνεται στην κρίση του καθώς δεν είναι ο στόχος του να έχει ρεαλιστικά γραφικά. Το παιχνίδι έχει συνολικά ογδόντα πίστες αν και είναι δυνατό να φτάσεις στην τελευταία χωρίς να έχεις παίξει και τις 79 προηγούμενες, καθώς κάποιες είναι προαιρετικές και κάποιες μπορούν να παρακαμφθούν. Επίσης υπάρχει και δυνατότητα για multiplayer  το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ στον χώρο των games.

uncharted3_standard_t

5. Uncharted 3 Drake’s Deception (στο PlayStation 3)

To Uncharted 3 κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου 2011 από την Sony Computer Entertainment και ήταν ένα από τα μεγάλα ‘όπλα’ της Sonyστην ‘μάχη’ των κονσολών. Γενικότερα όλη ή σειρά Uncharted έχει να κάνει με το απόγονο του γνωστού αρχαιολόγου Sir Francis Drake, τον Nathan Drakeο όποιος μαζί με άλλους αρχαιολόγους προσπαθούν να ανακαλύψουν τα διάφορα μυστικά του Sir Francis Drake. Το είδος του είναι Third-Person Shooter, Action-Adventure, καθώς υπάρχουν και πολλοί γρίφοι. Τέλος η εταιρία που το ανέπτυξε ήταν η Naughty Dog.Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του το παιχνίδι πήρε το τίτλο Game of the Year.

HALO 3

 4. Halo 3 (στο XBOX 360)

Το Halo 3 κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2006 από την Microsoft Game Studiosκαι είχε αναπτυχθεί από την Bungie. Όλη η σειρά Halo (1,2,3,Reach,4) είναι First Person Shooter (FPS) και η ναυαρχίδα της Microsoft όσο αφορά τις αποκλειστικότητες. Σε όλα τα παιχνίδια της σειράς, εκτός από το Reach, έχεις τον ρόλο του Master Chief ενός υπερστρατιώτη του μέλλοντος. Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι το Halo αν και δεν είναι multiplatform είναι καλύτερο τόσο από τη σειρά Call of Duty όσο και από την σειρά Battlefield- για το πρώτο θα συμφωνήσω καθώς τα CoDμετά από την κυκλοφορία το CoD4 έχει το ίδιο σενάριο σε κάθε παιχνίδι της, εχθροί, είτε αυτοί είναι Ρώσοι είτε Κινέζοι είτε τρομοκράτες θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο με κάποια πυρηνική έκρηξη.

Legend of Zelda

3. Legend of Zelda Phantom Hourglass  (Nintendo DS)

To Legend of Zelda Phantom Hourglass κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου του 2007 από την Nintendo, από την οποία αναπτύχθηκε. Προσωπικά, δεν με εντυπωσίασε ο συγκεκριμένος τίτλος καθώς ήταν πολύ μακριά από τους προκατόχους του, όπως το Ocarina of Time, αλλά πήρε πολύ υψηλές βαθμολογίες από όλα τα Gaming websitesκαι καταστήματα και γι” αυτό θεωρώ πως αξίζει μια θέση στη λίστα.

1UP.comA (με υψηλότερο το A+)

Computer and Video Games 10 of 10

Game Informer 9.5 of 10

GamePro 5 of 5

Game Revolution A- (μευψηλότεροτοΑ+)

GameSpot 9 of 10

IGN 9 of 10

                                                                        Game Trailers 9.3 of 10

God of War III

2. God of War III (γιατο Play  Station 3)

Το God of War III κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου από την Sony Computer Entertainment και ήταν ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς εκείνης – προσωπικά είχα παραγγείλει την συλλεκτική του έκδοση τρεις με τέσσερις μήνες πριν. Γενικότερα στη σειρά GodofWar (που περιέχει τα Ι, ΙΙ, Ghost of Sparta, Chains of Olympus, III και Ascension), ο παίκτης ενσαρκώνει τον ‘’Kratos‘’ έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή που όταν σε μια μάχη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καλεί τον Θεό Άρη για βοήθεια, ο όποιος τον βοηθά. Για αντάλλαγμα ο Kratosπροσφέρει τις υπηρεσίες του. Μετά από διάφορες περιπέτειες που έχουν ως σύμμαχοι, ο Άρης στέλνει τον πρωταγωνιστή μας να επιτεθεί σε ένα χωριό κοντά στην Σπάρτη και εκεί αφού τον έχει τυφλώσει η δύναμη, δολοφονεί την γυναίκα και την κόρη του. Έπειτα χρεώνει τον Άρη με την ευθύνη και (μαζί με την βοήθεια της θεάς Αθήνας) ξεκινάει για να τον σκοτώσει, κάτι που καταφέρνει και έτσι γίνεται ο ίδιος θεός του πολέμου. Ο Δίας όμως δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός και έτσι μια φορά που ο Kratosέχει κατεβεί στην πόλη της Αθήνας όπου επιτίθεται ο Κολοσσός της Ρόδου (αμερικανιά) ο Δίας τον αντιμετωπίζει και τον σκοτώνει, έτσι τουλάχιστον νομίζει.

Pokemon_platinum

1. Pokémon Platinum Version (γιατο Nintendo DS)

To Pokémon Platinum (Version) κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου του 2008 και σύμφωνα με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει υπάρξει ποτέ. Κατά πρώτο, περιλαμβάνει τα Pokémonsπου υπήρχαν τόσο στην Diamond Version όσο και στην PearlVersion, κατά δεύτερο έχει μεγαλύτερο χάρτη και κατά τρίτο έχει ελαφρώς καλύτερα γραφικά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει ταPokémon παιχνίδια τόσο διασκεδαστικά είναι το ότι μπορείς να πολεμήσεις, να ανταλλάξεις Pokémonsμε τους φίλους σου και πολλά άλλα. Επιπλέον, όλα τα παιχνίδια της σειράς προσφέρουν άπειρες ώρες παιχνιδιού, καθώς αυτά που μπορείς να κάνεις είναι ατέλειωτα.

pokemon-platinum-list (1)

Στην παραπάνω εικόνα  βλέπουμε όλα τα Pokémons του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τα οποία είναι 493.

Θοδωρής Μαύρος 

Σχολιάστε

Top