Συνταγή για κουραμπιέδες

koyrampiedes

Πιο μικρές διαβάζαμε τον Φον Κουραμπιέ εναντίον του Δον Μελομακαρόνη του Ευγένιου Τριβιζά και μας άνοιγε η όρεξη για γλυκά. Και σήμερα η όρεξή μας παραμένει η ίδια, απλώς τα αναγνώσματά μας άλλαξαν…

Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη μας για τους κουραμπιέδες. Λατρεύουμε να μυρίζουν φρέσκο βούτυρο… Δοκιμάστε την γιατί αξίζει…

Υλικά

1 κιλό φυτίνη με φρέσκο βούτυρο γάλακτος

2 ποτήρια άχνη ζάχαρη

½ φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα

1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

4 βανίλιες

2 κρόκους αβγών

Χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα (μια με δύο κούπες)

1,5 κιλό αλεύρι μαλακό

½ κιλό φαρίνα

Διαδικασία

Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά με το χέρι και στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι. Να γίνει μια τριφτή ζύμη με την οποία πλάθουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ξανθίσουν (όχι να κοκκινίσουν). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τόσο απλά… τόσο νόστιμα…

Αθηνά Δάρα, Μυρτώ Μαυρογιάννη και Ελένη Γεωργαλή

Σχολιάστε

Top