Μουσική

sexdrugsandrocknroll

 1624546

Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση / λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.

Με λίγα λόγια αγαπητοί φίλοι και φίλες, μουσική είναι η τέχνη της ψυχής. Είναι η πιο όμορφη και ήσυχη παρέα για τον άνθρωπο, παρ ’όλο τον θόρυβό της. Άλλοτε σε χαρούμενες στιγμές μας και άλλοτε σε άσχημες, είναι πάντα εκεί για εμάς… η πιο γλυκιά συντροφιά. Όλοι μας σίγουρα έχουμε περάσει ώρες και ώρες ακούγοντας διαφορετικών ειδών μουσική, ανάλογα με τα γούστα μας, φέρνοντας όμορφες στιγμές στο μυαλό μας. Ακόμα και τώρα έρχονται στο μυαλό σας στιγμές που ένα ζευγάρι ακουστικά ή ένα κασετόφωνο, για τους παλαιότερους, ήταν το ιδανικά συστατικά για να περάσετε ένα όμορφο βράδυ, ένα ταξίδι, έναν χωρισμό, ακόμα και να ξεγελάσετε πολλές φορές την βαρεμάρα σας μέσα σε ένα λεωφορείο μεγάλης γραμμής που η συζήτηση ενός ηλικιωμένου για τα προβλήματα της κοινωνίας φαντάζει νανούρισμα!!

Στο πρώτο μας άρθρο αποφασίσαμε να χαράξουμε πορεία μέσα στα μονοπάτια του ροκ τραγουδιού, ελληνικού και ξένου, που η γέννησή του χρονολογείται δεκαετίες πίσω. Σήμερα μπορεί να μην είναι το πιο διαδεδομένο είδος μουσικής, όμως σίγουρα έχει ένα κοινό τεράστιο και διασκορπισμένο σε όλη την έκταση του πλανήτη, που αποχαυνώνεται μέσα στους ήχους μίας ηλεκτρικής κιθάρας, στα χτυπήματα των ντραμς και πάει λέγοντας…

Παρακάτω θα ακολουθήσει η πρώτη μας λίστα που αποτελείται από ξένα κομμάτια τα οποία τα κατανείμαμε με τυχαία σειρά.
Καλή ακρόαση!

(Κάντε κλικ εδώ)

 

Η ελληνική μουσική παραγωγή συνέβαλλε και εκείνη στο να γραφτεί ροκ στίχος. Πολλά διάσημα συγκροτήματα αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες έβαλαν ο καθένας το δικό του λιθαράκι και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες, οι οποίες γέμισαν ζωντάνια την εφηβεία όλων μας και σίγουρα μας ταξίδεψαν.
Παρακάτω θα ακούσετε τα δημοφιλέστερα ελληνικά ροκ-έντεχνα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών.
Καλή ακρόαση!

(Κλικ εδώ)

                                                        Μιχάλης Λεμπλά και Μυρτώ Μαυρογιάννη

exploding_water_guitar_wallpaper_by_cryogfx-d6r3iwr

 

Σχολιάστε

Top