Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί: top five

christmas_destinations_fn6uondm

Χριστούγεννα, διακοπές από τα σχολεία, άδειες από τη δουλειά. Βέβαια, τα χρήματα είναι ένα ζητούμενο, ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Αν όμως έχετε συγκεντρώσει κάποια χρήματα και θέλετε να τα διαθέσετε για το εαυτό σας και για την οικογένειά σας, να αλλάξετε παραστάσεις και να βρεθείτε με τους αγαπημένους σας, προτείνουμε τους ακόλουθους προορισμούς για να περάσετε τέλεια.

1. Βιέννη, Αυστρία

bienni

Η Βιέννη είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς εορταστικούς προορισμούς. Όποιος αντέχει την πολυκοσμία μπορεί να απολαύσει την ατμόσφαιρα της στολισμένης, πολύβουης πόλης, να κάνει βόλτες στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές πίνοντας gluhwein (ζεστό κρασί), τρώγοντας λουκάνικα ή γλυκίσματα με μπανάνες βουτηγμένες σε σοκολάτα και κάνοντας πατινάζ στις πίστες που στήνονται μέσα στις πλατείες.

2. Πράγα, Τσεχία

praga

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Πράγα είναι μια παραμυθένια πόλη. Μια πόλη που ξέρει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα γεμίζοντας στολίδια, φωτάκια και κάθε λογής χριστουγεννιάτικα σκηνικά τους δρόμους. Πολλές είναι οι υπαίθριες αγορές που στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και φάτνες που αναπαριστούν τη γέννηση του Χριστού. Το σκηνικό αυτό συμπληρώνεται ηχητικά από ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα της πόλης.

3. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

neayorki

Την περίοδο των Χριστουγέννων η Ν. Υόρκη δεσπόζει. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου. Δίκαια, αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες φωταγωγημένα κτήρια, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τις στολισμένες βιτρίνες και τα μοναδικά events τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Χριστουγεννιάτικες φιέστες στήνονται σε κάθε γωνιά της πόλης με Αϊ Βασίληδες, γιρλάντες και γιορτινή ατμόσφαιρα. Τα δε μαγαζιά στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν μένουν ανοιχτά ως αργά για spendind spree, για όσους θέλουν να επιδοθούν σε ατελείωτο shopping therapy.

4. Λονδίνο, Αγγλία

london

Αγαπημένος και ίσως ο δημοφιλέστερος προορισμός των Χριστουγέννων. Με περισσότερα από 30.000 καταστήματα και πολυκαταστήματα και με μια ανερχόμενη φήμη στον χώρο της παγκόσμιας μόδας, οι καταναλωτές δεν θα απογοητευτούν. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τους πάνω από 400 χώρους μουσικών παραστάσεων και happening στην πόλη που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα από την όπερα ως τη βρετανική pop. Να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τη Regents Street, το Portobello, στο Notting Hill με τα χρωματιστά σπίτια, το London Eye που θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις.

5. Παρίσι, Γαλλία

parisi

Προορισμός ιδανικός για την περίοδο των Χριστουγέννων το Παρίσι, η πόλη του φωτός. Χλιδή, καλή ζωή, μοναδικό γιορτινό κλίμα. Αμέτρητα λαμπιόνια, πολύχρωμοι φιόγκοι, φανταχτερά στολίδια με τη γαλλική φινέτσα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα σας ενθουσιάσει.

Γιώτα Χατζή

Σχολιάστε

Top