Tι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στη ζωή σας…

Maldives-10,κεντρική για άρθρο γιώτας

 Maldives-10,κεντρική για άρθρο γιώτας

1. Ανακαλύπτοντας τον Παράδεισο – Ντόνι Μίγκλι Μαλβίδες

eidylliako-nisi-stis-maldives-31

Εάν θέλετε να αποδράσετε στον Παράδεισο, γύρω σας να υπάρχει μόνο ο ωκεανός και να αφεθείτε σε ιαματικές θεραπείες, το απομονωμένο Ντόνι Μίγκλι στα κρυστάλλινα νερά των Μαλβίδων είναι το νησί των ονείρων σας. Μια μικροσκοπική κουκίδα στη μέση του Ινδικού Ωκεανού – χρειάζονται μόνο 800 βήματα για να διανύσετε την αμμώδη περιφέρειά του – το Ντάνι Μίγκλι είναι ένας ονειρικός κόσμος πολυτελών απολαύσεων. Διαθέτοντας έξι μόνο καμπάνες, ποτέ δεν φιλοξενεί περισσότερους από 12 επισκέπτες τη φορά, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της λευκή του αμμουδιάς και των λαμπερών τυρκουάζ νερώ του θα είναι στη διάθεσή σας.

 2. Τυχερά παιχνίδια και ατελείωτα πάρτυ στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ

under-las-vegas-1

Μεγάλο και φανταχτερό, το Λας Βέγκας είναι η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πρωτεύουσα των τυχερών παιγνίων. Όποια κι αν είναι η γνώμη σας για τα τυχερά παιχνίδια, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτή τη συγκλονιστική, φωταγωγημένη πόλη της άμετρης φαντασίας και των αμέτρητων χρωμάτων. Ακόμα κι αν είναι για μια νύχτα, ακόμα κι αν δεν ποντάρετε ούτε ένα σέντ. Μια βόλτα στο Στριπ, το κύριο τμήμα της Λεωφόρου Λας Βέγκας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία – καζίνο θα σας αφήσει άναυδους. Τα πρόσωπα μεγάλων αστέρων της μουσικής αναβοσβήνουν σε γιγαντοοθόνες διαφημίζοντας τα σόου που παρουσιάζουν.

3. Περιπέτεια στα Ιμαλάϊα – Αναπούρνα, Νεπάλ

imalaia

Εάν μια χώρα στον κόσμο θα μπορούσε να βραβευθεί για την ορειβασία που προσφέρει στους επισκέπτες της, αυτή είναι το Νεπάλ. Σχεδόν τα 4/5 της χώρας καλύπτεται από τους τεράστιους ορεινούς όγκους των Ιμαλαίων. Οι ευκαιρίες για ορειβασίες είναι απεριόριστες. Η διαδρομή που θα επιλέξετε είναι προσωπικό σας θέμα. Εάν όμως θέλετε να συνδυάσετε την ποικιλία στο έδαφος, το λογικό χρονικό πλαίσιο και έναν αναλλοίωτο πολιτιστικό πλούτο, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο από την έξι έως επτά ημερών προεία προς το Σίκλις. Στην περιοχή Αναπούρνα, στο δυτικό Νεπάλ, βρίσκεται η πολυπερπατημένη διαδρομή, ένα ιδιαίτερα φημισμένο μονοπάτι 11 ημερών με πολλά τεϊποτεία.

 

4. Κατάβαση ποταμού Ζαμβέζη – Ζάμπια

potamos zambezis

Είτε σημαίνει ότι θα βραχείτε ως το κόκκαλο σε ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου είτε ότι θα κάνετε ράφτιγκ στα εκπληκτικότερα ορμητικά ρεύματα του πλανήτη, το ταξίδι στον ποταμό Ζαμβέζη είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Ο Ζαμβέζης, ο τέταρτος σε μέγεθος ποταμός της Αφρικής, ξεκινά από μια μικρή πηγή στη βορειοδυτική Ζάμπια, διανύει την εκπληκτική απόσταση των 2700 μέτρων και διαρρέει έξει χώρες προτού εκβάλλει  στον Ινδικό Ωκεανό. Κατά την πορεία αυτή, ο μεγαλειώδης όγκος νερού ακολουθεί μια ελικοειδή διαδρομή με τους θεαματικούς Καταρράκτες Βικτώρια, όπου στα σύνορα μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε, το πλάτους 2 χιλιομέτρων ποτάμι χύνεται από ύψος μεγαλύτερο από 100 μέτρα στο απύθμενο φαράγγι Μπατάκα με τις απότομες πλαγιές, όπου τα αφρισμένα νερά είναι ο Παράδεισος του ράφτιγκ.

Καλές αποδράσεις …

Γιώτα Χατζή

Σχολιάστε

Top