Σχολικοί Αγώνες

Όλα άρχισαν ένα χρόνο πριν. Στην διάρκεια των προπονήσεων βόλεϊ για τους σχολικούς αγώνες των κοριτσιών κάποιες κενές θέσεις καλήφθηκαν από μια παρέα αγοριών που τους άρεσε το άθλημα. Όσο περνούσαν οι προπονήσεις όλο και περισσότερα αγόρια άρχισαν να παίρνουν μέρος, να βελτιώνονται και να χαίρονται αυτό που κάνουν. Στους σχολικούς αγώνες, μετά από μια σειρά επιτυχιών, τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Ηλιούπολης έφτασαν στον τελικό τον οποίο, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να κερδίσουν.
Λίγους μήνες αργότερα, όταν άρχισε το νέο σχολικό έτος, τα αγόρια αυτά δεν είχαν αφήσει τις προπονήσεις και τον ενθουσιασμό που τους κατείχε την προηγούμενη χρονιά  και με την βοήθεια της προπονήτριας των κοριτσιών και τον γυμναστή του σχολείου μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ανδρική ομάδα βόλεϊ δεκατεσσάρων ατόμων. Η ομάδα φτιάχτηκε με σκοπό την δημιουργία εμπειριών και όμορφων αναμνήσεων που θα τους κρατούν συντροφιά στη διάρκεια της σχολικής τους ζωής χωρίς να γνωρίζουν τι επιφυλάσσει το μέλλον!
Προπόνηση με προπόνηση ο καιρός πέρασε και έφτασε η ώρα για τον πρώτο αγώνα … Τα συναισθήματα πριν τον αγώνα ήταν ανάμεικτα : φόβος, χαρά, άγχος, ενθουσιασμός και αγωνία για το τι θα γινόταν μέσα στο παρκέ. 
Δυο σετ αργότερα είχε μείνει μόνο η χαρά, καθώς τα παιδιά κατάφεραν μετά από μια ικανοποιητική εμφάνιση να κερδίσουν.
Τα βλέμματα στράφηκαν στον νέο αντίπαλο που θα αντιμετώπιζαν την επόμενη Τρίτη. Η ιστορία λίγο πολύ η ίδια. Με άλλη μια παρόμοια εμφάνιση, νίκησαν στον αγώνα με 2-1 σετ δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.
Στον τρίτο αγώνα, η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο συγκροτημένη συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο σχολεία. Φαινόταν πως έπρεπε να γίνει η υπέρβαση, η οποία και έγινε μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση και πολλή προσπάθεια. 
Το πολυπόθητο αποτέλεσμα ήρθε, ο ενθουσιασμός μεγάλωσε και φτάσανε πλέον στον ημιτελικό.

σχολικοι αγωνεσ
Το επόμενο πρωί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και έχοντας βρει ρυθμό, το μόνο που περίμεναν ήταν να αρχίσει ο αγώνας για να κάνουν αυτό που πλέον ήξεραν καλά. Να κερδίζουν όποιον βρεθεί μπροστά τους. Και έτσι έγινε περνώντας στον τελικό με 2-0 σετ.
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ήταν όλοι έτοιμοι για τον τελικό. 
Αρχίζει το πρώτο σετ και οι δύο ομάδες έπαιζαν εξαιρετικό βόλεϊ, αλλά αυτοί που το κέρδισαν ήταν τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Ηλιούπολης. Το δεύτερο σετ κυλούσε αδιαμφισβήτητα υπέρ μας, καθώς είχαμε αποκτήσει προβάδισμα έως και 11 πόντων. Τελικά ήρθε η δικαίωση με τον … 25ο και τελευταίο πόντο.
Αγκαλιές, φωνές και απερίγραπτες εικόνες για την κατάκτηση του τελικού βόλεϊ αγοριών των λυκείων της Α Αθηνών που ένα χρόνο πριν κανένας δεν είχε οραματιστεί ! Η νίκη αυτή εκτός από την ευχαρίστηση των μαθητών και την απόλυτη δικαίωση της προσπάθειάς τους ανοίγει και μια πόρτα, αυτή του πανελλαδικού πρωταθλήματος σχολικών αγώνων.
Υ.Γ. Ακόμα δεν άρχισε τίποτα …

Βαγγέλης Μίγγος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης