ΚΟΤΟΠΙΤΑ

 

5

 

Από τη Μάριελ
Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κοτόπουλο
  • 5-6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 4 πράσα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
  • 250 γρ. κασέρι
  • 2 αβγά
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτάλια της σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλ. ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε μαζί με το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει. Κρατάμε τον ζωμό. Ξεκοκαλίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά χωρίς να πάρουν χρώμα, μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε μαζί με το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 1 φλ. ζωμό και αφήνουμε να πήξει η κρέμα που σχηματίζεται. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το τυρί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ρηχό ταψί για πίτα. Στρώνουμε τα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση σε μια στρώση. Γυρίζουμε τις ακτές των φύλλων πάνω στη γέμιση. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι η πίτα να ροδίσει και να ξεκολλάει ολόκληρη από το ταψί.

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε

Top