Πορτοκαλόπιτα

9

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 450-500gr
  • Ηλιέλαιο: 1 ποτήρι
  • Ζάχαρη : 1 ποτήρι
  • Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Baking powder : 1 φακελ. Baking powder 20γρ
  • Βανίλια : 2
  • Αυγά : 4
  • Γιαούρτι : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%
  • Για το σιρόπι :
    • Ζάχαρη : 2 ποτήρια
    • Νερό : 3 ποτήρια
    • Πορτοκάλι : Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ανοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.

3. Κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.

4. Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.

6. Λαδώνουμε 1 πυρέξ και αδειάζουμε όλο το μείγμα.

7. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω στη μέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.

8. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά ή περισσότερο, έως ότου δέσει και αποκτήσει το μισό του όγκο.

9. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

Σχολιάστε

Top