Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

iatriki tech

Τα ιατροτεχνολογικά υλικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προόδου της σύγχρονης Ιατρικής. Με αφορμή την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων, Παύλος Αρναούτης, μας εξηγεί πως τα συγκεκριμένα υλικά μπορούν εξοικονομήσουν πόρους για τα συστήματα υγείας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ως Ιατρική τεχνολογία θεωρείται οποιαδήποτε τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή όπως οι ιατρικές συσκευές, τα προϊόντα εργαστηριακής διάγνωσης, ο εξοπλισμός ιατρικής απεικόνισης και οι λύσεις ηλεκτρονικής υγείας που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση προδιάθεσης ασθενειών και τη θεραπεία των ανθρώπων.

Καταρχάς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιατρική Τεχνολογία, βοηθάει τους Επιστήμονες Υγείας να σώζουν ανθρώπινες ζωές και συντελεί τα μέγιστα, στην βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωή.

Αναφερόμενοι τώρα στην συμβολή της στη εξασφάλιση της βιωσιμότητας κάθε συστήματος υγείας δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου, συντελούν στην αποτελεσματική θεραπεία. Η πρόληψη και διάγνωση αποτρέπουν την εξέλιξη της νόσου, η οποία θα αύξανε το κόστος αλλά και τη συχνότητα της θεραπείας. Οι νέες μοριακές τεχνικές, που χρησιμοποιούνται από τα διαγνωστικά αντιδραστήρια εξασφαλίζουν ότι μόνο οι ασθενείς που πραγματικά επωφελούνται από την εξατομικευμένη θεραπεία

Εδώ και κάποια χρόνια η νανοτεχνολογία έχει παρουσιάσει τη δυνατότητα χρήσης των συσκευών νανοτεχνολογίας στη θεραπεία ασθενειών.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα επιτρέπει τη δημιουργία ιατρικών μηχανημάτων στις υποανάπτυκτες περιοχές, την παραγωγή βιοϋλικών, όπως νεφρά και καρδιακούς ιστούς, φαρμάκων και ζωντανών κυττάρων.

Η εκτύπωση ζωντανών οργάνων θα μπορέσει να αντικαταστήσει αυτά που δε λειτουργούν και θα μπορούσε να εξαλείψει τις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση.

Η πρόοδος στην Ιατρική Τεχνολογία μας αφορά όλους. Την Πολιτεία, τα ασφαλιστικά συστήματα, τους ασθενείς.

Η Ιατρική Τεχνολογία, στηρίζοντας την εξέλιξη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης δίνει απαντήσεις στις σημερινές δημογραφικές και δημοσιονομικές προκλήσεις, παρέχει όλο και περισσότερες λύσεις που επιτρέπουν την κατ’ οίκον φροντίδα, μειώνοντας την ανάγκη επείγουσας νοσηλείας και βεβαίως τη μείωση του χρόνου νοσηλείας που στοιχίζει στο ασφαλιστικό σύστημα. Επιτρέπει στα άτομα να επιστρέφουν γρηγορότερα στις δουλειές τους και να μην επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ     ΜΑΡΙΖΑ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑ        ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ

One comment on “Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

  1. Ο/Η ΖΑΡΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

    Συγκροτημένο και ελπιδοφόρο το άρθρο σας. Μπράβο στην ομάδα σας!
    Ζαρίκα Αλεξάνδρα

Σχολιάστε

Top