Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, Θερμικό ραντάρ και το έξυπνο διαστημικό σκάφος!

virtual reality

Oculus Rift, τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών θα χαρούν ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη ανακάλυψη, η οποία υπόσχεται μια ζωντανή εμπειρία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα γυαλιά, που κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από τον 16χρονο Palmer Luckey το 2009, τελειοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, όταν η πατέντα αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη του Facebook για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα γυαλιά επιτρέπουν στον χρήστη να «εισβάλλει» στο παιχνίδι και να έχει μια άμεση επαφή με τη δράση ή και να βελτιώσει την διαδικτυακή του επικοινωνία. Τα γυαλιά είναι αρκετά οικονομικά για να επιτρέψουν ακόμη και σε όσους δεν διαθέτουν πολλά χρήματα να τα αποκτήσουν.

radar

 Το θερμικό ραντάρ

Το θερμικό ραντάρ είναι δημιούργημα του Michael Dortch, ο οποίος κατασκεύαζε συστήματα παρακολούθησης για βιομηχανικά πάρκα στο Κολοράντο. Όταν οι πελάτες του ζήτησαν να κατασκευάσει ένα σύστημα παρακολούθησης που θα κάλυπτε τις περισσότερες ανάγκες τους, ο Dortch ανακάλυψε ότι μια τέτοια κατασκευή θα ξεπερνούσε τις 100.000 δολάρια, έτσι αποφάσισε να αναζητήσει μια φθηνότερη λύση.

Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να δημιουργήσει το θερμικό ραντάρ που παρέχει υπέρυθρη κάλυψη, η οποία είναι ικανή να εντοπίσει ανθρώπους, πυρκαγιές, οχήματα και σχεδόν οτιδήποτε κινείται. Η ολοκληρωμένη έκδοση του μηχανισμού κοστίζει περίπου 16.000 δολάρια και υπόσχεται κάλυψη από οποιαδήποτε απειλή μπορεί να αντιμετωπίσει ένα εργοστάσιο, ένα σπίτι ή οποιοσδήποτε φυλασσόμενους χώρος.

 spaceship

Το έξυπνο διαστημικό σκάφος 

Το Mangalyaan είναι το πανέξυπνο διαστημικό σκάφος που δημιουργήθηκε από Ινδούς επιστήμονες για να πλησιάσει και να μελετήσει τον κόκκινο πλανήτη. Οι ομάδα των Ινδών επιστημόνων κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κατακτήσει έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της αμερικάνικης υπηρεσίας διαστήματος, NASA,  της Ρωσίας και της Ευρώπης, που δεν έχουν παρά τις πολλαπλές τους επιχειρήσεις να καταφέρουν το συγκεκριμένο επίτευγμα, να δημιουργήσουν δηλαδή ένα διαστημικό σκάφος σε τόσο μικρό διάστημα και με ελάχιστα χρήματα.

Έτσι, το πιο αξιοζήλευτο στοιχείο του εγχειρήματος αποτελεί το γεγονός ότι για τη κατασκευή του έξυπνου διαστημικού σκάφους δαπανήθηκαν μόλις 74 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που θα χαρακτηριζόταν από τους ισχυρότερους διαστημικούς σταθμούς, ευτελές. Ωστόσο, τα λιγοστά χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του δεν επέτρεψαν στο σκάφος να είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να έχει την ικανότητα να συγκεντρώσει τις βασικές πληροφορίες για τον Άρη, όπως τη μέτρηση του μεθανίου και τα στοιχεία σύστασης του εδάφους. Παρόλα αυτά το εγχείρημα δεν παύει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανθρωπότητα.

 ΠΗΓΕΣ

http://news247.gr/

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΓΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

One comment on “Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, Θερμικό ραντάρ και το έξυπνο διαστημικό σκάφος!

  1. Ο/Η ΖΑΡΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

    Πολύ ωραίο άρθρο παιδιά! Η ομάδα πετάει!
    Ζαρίκα Αλεξάνδρα

Σχολιάστε

Top