Ρομποτικοί υπάλληλοι σε ξενοδοχείο στην Ιαπωνία

Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο από τα όσα έχουμε συνηθίσει θα είναι το Henn-na Hotel στην Ιαπωνία, το οποίο αντί για προσωπικό θα έχει ανθρωποειδή ρομπότ. Το ξενοδοχείο 72 δωματίων στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, θα εγκαινιαστεί στις 17 Ιουλίου 2015 και θα χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνολογία, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του, να καθαρίζονται τα δωμάτια, να βοηθούν στην μεταφορά των αποσκευών και να εκτελούν όλες τις εργασίες που απαιτούνται σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία των ανθρωπόμορφων ρομπότ είναι ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος των επισκεπτών του Henn-na Hotel.

Tα ρομπότ θα μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και θα διατηρούν οπτική επαφή με τα μάτια με τον συνομιλητή τους. Επίσης, θα μπορούν να κάνουν κάποιες ανθρώπινες κινήσεις, όπως είναι το να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα, να βγάζουν ήχο που θυμίζει τον ήχο της αναπνοής και να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους. Στο Henn-na Hotel θα υπάρχουν συνολικά 10 ρομπότ, ενώ θα υπάρχει και ομάδα υποστήριξής τους, αποτελούμενη φυσικά από ανθρώπους.

 Το Henn-na Hotel, εκτός από τα ρομπότ, θα έχει υψηλή τεχνολογία και στο εσωτερικό των δωματίων, με αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του δωματίου, παροχή tablets στο δωμάτιο και αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου σε σχέση με το αν κρυώνει ή όχι ο ένοικος.

ΠΗΓΗ: http://www.pestaola.gr

Δημήτρης Γκατζιάς   Βαγγέλης Γιαννέλης

 

2 comments on “Ρομποτικοί υπάλληλοι σε ξενοδοχείο στην Ιαπωνία

Σχολιάστε

Top