Διακρίσεις του 6ου Γυμνασίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό 3d σχεδίου

Διάκριση του 6ου Γυμνασίου Λαμίας με 1ο και 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό τρισδιάστατης σχεδίασης St3DM που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Πολάτογλου.

Συγκεκριμένα το 6ο Γυμνάσιο είχε δύο συμμετοχές  στον πανελλήνιο διαγωνισμό 3D σχεδίασης για μαθητές Γυμνασίων που διοργάνωσε το ΑΠΘ με θέμα «Ο κοινόχρηστος χώρος που συχνάζουμε (π.χ. πλατεία, πάρκο, παιδική χαρά)»   Μελετάμε τον οικείο αυτό χώρο. Εντοπίζουμε θετικά και αρνητικά σημεία/θέματα που σχετίζονται με αυτό το χώρο που αποτελούν περιβαλλοντικά, κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα, δηλ προβλήματα αειφόρου ανάπτυξης. Επινοούμε μία κατασκευή που βοηθά στην επίλυσή του. Σχεδιάζουμε το/τα αντικείμενα που θα λύσουν ή θα βελτιώσουν το πρόβλημα που έχουμε εντοπίσει.

Η ομάδα των μαθητών με τους Καρτσιώτη Θεόδωρο και Στεργίου Αχιλλέα κατέκτησαν το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό σχεδιάζοντας ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με χρήση φωτοβολταϊκών(Φανταστείτε να πηγαίνουμε βόλτα σε ένα πάρκο ή μια διαδρομή ένα περιπατητικό μονοπάτι  στη φύση με το ηλεκτρικό ποδήλατό μας και να υπάρχει σταθμός φόρτισης που παίρνει ενέργεια μέσα από φωτοβολταϊκά πάνελ.

https://drive.google.com/file/d/1mfY1zqv3ky51GnOgtFhSqrftKZH3O1JP/view?usp=sharing

https://docs.google.com/presentation/d/1u6a_zffiVKJocdXHHhq8-gylDN6mdS7r0jdZ-y_TiW4/edit?usp=sharing

και η ομάδα με τον μαθητή Ανάγνου Αλέξανδρο απέσπασε τιμητική διάκριση καλής πρακτικής σχεδιάζοντας έναν οικολογικό διάδρομο γυμναστικής που παράγει ενέργεια. Στο σχολείο μας υπολογίσαμε ότι αν κάθε ώρα κάποιος μαθητής έκανε γυμναστική χρησιμοποιώντας τον οικολογικό διάδρομο τότε θα καλύπταμε τις ενεργειακές ανάγκες για φωτισμό με λάμπες LED  για 12 αίθουσες του σχολείου.

https://docs.google.com/presentation/d/1hggIx7WokFzD_oTEBwW175sdGowZxtYVJX6nZC1SfbA/edit?usp=sharing

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ_2

Στον διαγωνισμό για καθηγητές 3D σχεδίασης με θέμα: Δημιουργούμε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο που θεωρούμε ότι μπορεί να εκτυπωθεί και να βοηθήσει στο λειτούργημά μας. η καθηγήτρια Ζαρίκα Αλεξάνδρα απέσπασε το 1ο βραβείο με θέμα Εκμάθηση και τοποθέτηση των εξαρτημάτων μιας μητρικής πλακέτας Η/Υ. Τα παιδιά μαθαίνουν να τοποθετούν και να ανγνωρίζουν τα εξαρτήματα στο εσωτερικό του υπολογιστή με virtual reality.

https://docs.google.com/presentation/d/1FR3dCkRH7JbK8zYqRkWilDL98Ld4-Grp-vd0zoogobI/edit?usp=sharing

Στον ίδιο διαγωνισμό την προηγούμενη σχολική χρονιά η καθηγήτρια Αλ.Ζαρίκα απέσπασε πάλι βραβείο και παρουσίασε την εργασία της  στο  2ο Συνέδριο τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης ST3dM στις 19 Μαρτίου 2022

zarika

Ζαρίκα Αλεξάνδρα

Καθηγήτρια Πληροφορικής, 6ο Γυμνάσιο Λαμίας

Σχολιάστε

Top