ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΤΟ ANDROID

Τέλος εποχής για τα Windows: το λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν είναι πια το δημοφιλέστερο λειτουργικό από το οποίο μπαίνουν στο Διαδίκτυο οι περισσότεροι χρήστες ανά τον κόσμο, καθώς υποχώρησε στη δεύτερη θέση, με το Android να το προσπερνά για μόλις 0,02%!

ANDROID

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης διαδικτυακών δεδομένων StatCounter, τον περασμένο Μάρτιο το Android κατέκτησε μερίδιο 37,93% στην παγκόσμια χρήση του Διαδικτύου, αφήνοντας πίσω του τα Windows με μερίδιο 37,91%.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μόλις πριν από πέντε χρόνια το μερίδιο των Windows ανερχόταν σε 82%, ενώ αυτό του Android μόλις στο 2,2%!

Η εντυπωσιακή αυτή ανατροπή αποδίδεται στην καθαρή πια κυριαρχία των κινητών συσκευών (smartphones και tablets) έναντι των παραδοσιακών υπολογιστών, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο Διαδίκτυο από τέτοιες συσκευές, εγκαταλείποντας τα laptops, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στη μείωση των πωλήσεων υπολογιστών.

Και καθώς το λογισμικό της Google κυριαρχεί στις mobile συσκευές, έρχεται αυτή η εντυπωσιακή αλλαγή σκυτάλης που φέρνει το Android στην κορυφή του κόσμου…

ΗΛΙΑΝΑ  ΚΟΥΤΣΟΜΠΛΗ

ΗΛΙΑΣ  ΚΟΥΡΚΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΜΑΝΘΟΣ

One comment on “ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΤΟ ANDROID

  1. Ο/Η ΖΑΡΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

    Τα smartphones στη θέση των desktops!!! Καλή η συνεργασία σας!

Σχολιάστε

Top