Έξυπνη κάμερα

2b_monitoring-1305045__340

Η ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η έξυπνη κάμερα ασφαλείας που κατασκευάζεται από μια μικρή αμερικανική εταιρεία, θεωρείται μία από τις πιο πρωτότυπες εφευρέσεις.

Τι ξεχωριστό έχει η έξυπνη κάμερα; Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η υπόσχεση για διάρκεια ζωής της μπαταρίας που ξεπερνάει τον έναν χρόνο. Είναι επίσης αδιάβροχη,  ασύρματη και η τοποθέτησή αλλά και η αφαίρεση της είναι πανεύκολη σε κάθε επιφάνεια. Σε περίπτωση που κάποιος εκτός από τον κάτοχο της επιχειρήσει να τη μετακινήσει ή να την κλέψει, ενεργοποιείται ειδική σειρήνα.

Πώς αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη; H  διάρκεια ζωής της μπαταρίας σχετίζεται με τον τρόπο που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, η κάμερα ενεργοποιεί και καταγράφει εικόνα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Πριν ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση:

  • Με υπέρυθρες ακτίνες ανιχνεύεται η κίνηση και η θερμότητα. Εφόσον αυτό συμβεί το λογισμικό αναλαμβάνει να εντοπίσει αν το κινούμενο αντικείμενο είναι άνθρωπος, και σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται
  • Έπειτα, αναγνωρίζεται το πρόσωπο του ατόμου.Στην περίπτωση που εντοπιστεί το θέμα ξεκινάει τη μαγνητοσκόπηση, και εφόσον ο κάτοχος το έχει επιλέξει, δέχεται αυτόματη ειδοποίηση σε συσκευή της επιλογής του.

Με αυτή την τακτική οι ψευδείς συναγερμοι μειώθηκαν κατά 95%.

Επιμέλεια:
Ροζάκη Αμαλία
Σαλούφα Νικολίνα
Τσιφτελή Ελένη
Χαντζή Μαριάνθη

Σχολιάστε

Top