Καλοκαιρινό καδράκι!

ΑΠΟ: kat_angel - Ιουν• 10•17

Τα Χρυσά Μολύβια του Ευόσμου έφτιαξαν για τους φίλους του, δηλαδή για τα Χρυσά Μολύβια της Θάσου, της Καβάλας και της Καστοριάς ένα πολύ όμορφο δωράκι, ένα καλοκαιρινό καδράκι! Με αυτό το δωράκι θέλουν να ευχαριστήσουν τους νέους τους φίλους για την όμορφη αυτή συνεργασία και να τους ευχηθούν ένα όμορφο, δροσερό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι! Καλές βουτιές φίλοι μας!!! Και προσοχή στον καυτό ήλιο!!!

IMG_0121

 

Υλικά:

1 χάρτινο ή πλαστικό λευκό πιατάκι

Μπλε και άσπρη τέμπερα

Λευκή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ)

Άμμο ή ψιλό χαλικάκι

Έτοιμα εκτυπωμένα ψαράκια

Μαρκαδόρους

Ψαλίδι

Σύρμα πίπας

Κοχύλια

Κορδόνι

Πινέλο

Πιστόλι σιλικόνης (το χρησιμοποιούν μόνο οι μεγάλοι και όχι εμείς τα παιδιά!)

 

Οδηγίες κατασκευής:

1)    Σε ένα πιάτο τοποθετούμε μπλε τέμπερα και λίγο άσπρη (ανάλογα με το πόσο μπλε θέλουμε το βυθό μας). Έπειτα, ζωγραφίζουμε με το πινέλο το μεγαλύτερο μέρος του χάρτινου πιάτου αφήνοντας το κάτω μέρος λευκό. Αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά.

IMG_0095

 

2)    Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ποτηράκι τη λευκή κόλλα ατλακόλ και προσθέτουμε ελάχιστο νερό και την αραιώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά! Δεν θέλουμε να είναι πολύ νερουλή! Βάζουμε την ατλακόλ με ένα πινέλο στο κάτω μέρος του πιάτου που είχαμε αφήσει λευκό. Έπειτα, προσεχτικά ρίχνουμε την άμμο ή το ψιλό χαλικάκι για να κολλήσει. Αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες! Αφού στεγνώσει, αν δούμε ότι υπάρχουν κενά μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ατλακόλ στα κενά και το ψιλό χαλικάκι. Αφήνουμε να στεγνώσει πάλι για 24 ώρες!

IMG_0007

3)    Ζωγραφίζουμε τα μικρά ψαράκια που έχουμε εκτυπώσει με μαρκαδόρους και τα κόβουμε με το ψαλίδι. Έπειτα, τα κολλάμε με κόλλα πάνω στο μπλε μέρος του πιάτου!

IMG_0097IMG_0096IMG_0099

4)    Στη συνέχεια με το σύρμα πίπας φτιάχνουμε διάφορα σχήματα φύκια και κολλάμε στο πιάτο μας καθώς και κοχύλια. Τέλος, στο πίσω μέρος κολλάμε το κορδονάκι για να μπορεί να κρεμαστεί! Είναι προτιμότερο να τα κολλήσουμε με πιστόλι σιλικόνης γι’ αυτό αφήστε στους μεγάλους αυτή τη δουλειά!

IMG_0119IMG_0118

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Σχολιάστε

Top