Μάνα, μανούλα, μαμά!!!

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Ιουν• 10•17

Τα «Χρυσά Μολύβια» της Καβάλας σας γράφουν λίγα λόγια για τη «Γιορτή της μητέρας» και μοιράζονται μαζί σας τις κατασκευές που έκαναν για τις μανούλες τους!!!

 

Η γιορτή της μητέρας!!

ξέρατε ότι….

      Η γιορτή της μητέρας, είναι μια γιορτή προς τιμήν της μαμάς και της μητρότητας. Την γιορτάζουμε την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, που φέτος πέφτει 14 Μαΐου.

Το 1865 δημιουργήθηκε ένα κίνημα από μια Αμερικανίδα   που το ονόμασαν Mothers Friendships Day. Συμφωνά με αυτό, γινόντουσαν συναντήσεις με το όνομα  Mothers Day Meetings. Σε αυτές μαζευόντουσαν μαμάδες και έλεγαν τις εμπειρίες τους η μια στην άλλη. Μάλιστα, το 1870 διοργανώθηκε μια συγκέντρωση μαμάδων, με σκοπό τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο. Η Αμερικανίδα αυτή, με το όνομα Άννα Μαρία Τζάρβις, επέλεξε για λουλούδι σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας το λευκό γαρύφαλλο, λόγω του χρώματός του που συμβόλιζε την αγνότητα, την αλήθεια και τη φιλευσπλαχνία της μητέρας.

Στην Ελλάδα, η γιορτή της μητέρας ξεκίνησε να γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πήγαν τον Ιησού στον Ναό για σαράντισμα (εορτή της Υπαπαντής). Από το 1960 όμως καθιερώθηκε να γιορτάζεται όπως και στις υπόλοιπες χώρες, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

 

Ώρα για κατασκευές…

      Θέλετε να δείτε τι ετοιμάσανε οι «σοφές κουκουβάγιες» για τις μανούλες τους;

 

«Η ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

 

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

  • Ένα χαρτόνι Α4 σε ό,τι χρώμα θέλουμε
  • Χρωματιστά φύλλα Α4
  • Λευκά φύλλα Α4
  • Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα stick

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βήμα 1ο: παίρνουμε το χαρτόνι Α4 και το τσακίζουμε στη μέση ώστε να γίνει κάρτα

νξ

ν

Βήμα 2ο: κόβουμε τα χρωματιστά φύλλα σε σχήμα καρδιάς

ηη

Βήμα 3ο:  κολλάμε τις καρδούλες που κόψαμε στο εξώφυλλο. Προσθέτουμε σε αυτό και ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. σχεδιάζουμε και κόβουμε χάρτινα λουλουδάκια, ήλιους κ.λπ.)

ηηξ

φφτφτ

Βήμα 4ο: ζωγραφίζουμε στα λευκά φύλλα Α4 ό,τι ζωγραφιά θέλουμε για τη μανούλα μας.

 Βήμα 5ο: κολλάμε τη ζωγραφιά μας στην πρώτη σελίδα της κάρτας

 Βήμα 6ο: στη δεξιά μεριά της κάρτας γράφουμε τις ευχές για τη μανούλα μας!!! 

ηξη ωωγν

 

Σχολιάστε

Top