Μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Φτιάξτε την δική σας βασιλόπιτα. Αυτή την Πρωτοχρονιά η βασιλόπιτα σας θα είναι πετυχημένη και λαμπερή στο ύψος των περιστάσεων!

Υλικά ( Για σερβίρισμα 12 ατόμων)

  • 5 1/2 Φλ. αλεύρι
  • 1 1/4 Φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη (ζάχαρη)
  • 1 κ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 1 Φλ. πορτοκάλι (χυμό)
  • 6 κ. σούπας κονιάκ
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε προσεκτικά το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ ώστε να φουσκώσει σωστά η βασιλόπιτα.

Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.

vasilopita-20151

 

Ρίχνουμε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.


Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.

Χτυπάτε τ’ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα.

Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.

Ψήνουμε την βασιλόπιτα για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.

Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε το φλουρί στην βασιλόπιτα!!

Συντάκτες

Σοφία Νατσίκου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης