Safer Internet for Kids: Λέμε ΟΧΙ στο Cyberbullying!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, στο πλαίσιο της ημέρα, διοργανώνει διαγωνισμό με θεματικές που άπτονται της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν: «Λέμε ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό: Μαθαίνουμε, Προστατευόμαστε, Στηρίζουμε!»

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και να καταθέσει από κοινού, ως συμμετοxή στον διαγωνισμό, ένα 2λεπτο βιντεάκι stop motion, που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας και του τμήματος Δ1 από το σχολείο της Σάμου.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις στιγμές δημιουργίας του υλικού και του βίντεο:

Τα παιδιά της Β” τάξης περιέγραψαν την εμπειρία τους:

Βάλαμε τα χέρια μας και φτιάξαμε ένα βίντεο. Και μαζί με ένα ακόμα σχολείο που μας έστειλα τα ανθρωπάκια. Το βίντεο ήταν για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Μας άρεσε το βίντεο. Χρειάστηκε πολύς κόπος και πολλή υπομονή για να γίνουν οι λήψεις. Οι κυρίες μας, η κα. Χριστίνα και η κα. Ζένια δούλεψαν πολύ για να γίνει το βίντεο.

Στο τέλος, φτιάξαμε καδράκια με σκηνές από το βίντεο και τα στείλαμε στους μαθητές στο σχολείο της Σάμου για να τους ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία μας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημιουργήσαμε,

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ
Το σχολείο μας βρίσκεται στους Καλλιάνους Κορινθίας, της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων. Από το 2019, λειτουργεί ως 6/θέσιο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης