Τα Χριστούγεννα γιορτή αγάπης και ευσπλαχνίας

eyhetiria-karta-hristoygennon-legami-fatni-1000-1276379

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και ευσπλαχνίας. Γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού μας σε μια φτωχή σπηλιά της Βηθλεέμ. Εκεί η Παναγία μας τον γέννησε και τον ζέσταναν τα ζώα με την ανάσα τους. Το πιο λαμπρό αστέρι φώτιζε τον ουρανό και οδηγούσε τους μάγους στον Χριστό να τον προσκυνήσουν και να του χαρίσουν λιβάνι, χρυσό και σμύρνα.

Είναι η πιο συγκινητική γιορτή για εμάς τους χριστιανούς και η πιο χαρούμενη. Ανοίγουμε την ψυχή μας να μπει η αγάπη, η καλοσύνη και η συγχώρεση. Ανυπομονούμε όλοι να ακούσουμε τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και να ψάλλουμε τους χριστιανικούς ύμνους. Να πούμε τα κάλαντα από το πρωί μέχρι να νυχτώσει και ύστερα να μαζευτούμε στο γιορτινό τραπέζι.

Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι πράξεις αγάπης και φιλανθρωπίας. Και όταν αγαπάμε και προσφέρουμε συνέχεια είναι κάθε φορά Χριστούγεννα στην καρδιά μας.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο το φως των Χριστουγέννων να μας οδηγήσει σε ένα θαύμα! Να σταματήσουν τα δάκρυα, ο πόνος και οι πόλεμοι. Να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Να ζούμε όλοι ειρηνικά. Εύχομαι επίσης τα καλύτερα Χριστούγεννα να είναι πάντα αυτά που έρχονται !!!

«Καλήν εσπέραν  άρχονες …»

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Ε1

Σχολιάστε

Top