Συνέντευξη από τον κ. Αποστόλου Ιωάννη Αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού Λιβαδειάς

alltogether

Είμαστε οχτώ μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς. Με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας προχωρήσαμε σε μια συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο πολιτιστικών θεμάτων κύριο Αποστόλου Ιωάννη.

  1) Πώς ανταποκρίνονται οι πολίτες στις πολιτιστικές σας εκδηλώσεις;  

Οι  πολίτες ανταποκρίνονται σε όλες τις εκδηλώσεις που κάνουν οι διάφοροι σύλλογοι της Λιβαδειάς οι οποίοι ενισχύονται οικονομικά από τον Δήμο.

2) Πόσο εύκολο είναι να βρεθούν χρήματα για να γίνουν εκδηλώσεις;

Η επιχορήγηση γίνεται από το υπουργείο πολιτισμού και οι χορηγίες από επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες.

3) Τι ιδιαίτερο θα παρουσιάσει φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος;

Αρχίσαμε τις διαδικασίες περίπου δύο μήνες πριν. Έχουμε ήδη ετοιμάσει το Χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά ο φωτισμός της πόλης δεν έχει τελειώσει ακόμα όπως και στα γύρω χωριά λόγω έλλειψης εργατών.

4) Φέτος θα γίνει τρενάκι;

Φέτος δε θα γίνει τρενάκι λόγω κατασκευής των δρόμων. Από του χρόνου θα υπάρχει μόνιμο τρενάκι όλο τον χρόνο, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα.

5) Φέτος θα υπάρχει πατινάζ στο Χριστουγεννιάτικο χωριό;

Είχαμε οργανώσει παλιά πατινάζ. Θέλαμε να το φτιάξουμε σε εσωτερικό χώρο αλλά υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος και χρειάζεται ειδική άδεια.

6) Με ποιες πολιτιστικές – αθλητικές ομάδες έχει συνεργαστεί ο δήμος;

Έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς με όλους τους συλλόγους, οι οποίοι είναι περίπου 50. Π.χ. αθλητικούς, παραδοσιακών χορών κ.ά.

7) Ποιες πράξεις θα γίνουν από τον δήμο προς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη;

Επειδή ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να βοηθήσει οικονομικά ή να δώσει στέγη σε αυτά τα άτομα, βοηθά στην πληρωμή των οφειλόμενων λογαριασμών ή με το κοινωνικό συσσίτιο.

8) Γιατί δεν αξιοποιείτε την Κρύα για τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Επειδή το δέντρο είναι στην πλατεία, ο στολισμός και το χωριό είναι πιο εύκολο και καλύτερο να γίνει κοντά. Όμως και η Κρύα έχει στολιστεί πολύ όμορφα.

9) Οι εκδηλώσεις σας είναι δωρεάν για τους δημότες;

Ό, τι εκδηλώσεις κάνει ο δήμος δεν έχουν κόστος για τους δημότες, αλλά για αυτούς που δεν είναι από εδώ έχουν εισιτήριο.

ar3

ar4

ar5

 

ar2

ar1

Από τους μαθητές  Ειρήνη Αθανασίου, Αναστασία Σκαντζή, Πέτρο Μελίδη, Γιάννη Λιάσκο, Αποστόλη Ντέλλα, Άννα Κουτσοπούλου, Γιώργο Νταλιάνη και Δήμητρα Αργυρίου

Σχολιάστε

Top