Φούρνοι Μονολίθου ,μια παραλία μαγική

F1

της Γεωργίας Τριανταφύλλου

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Η παραλία Φούρνοι (Φουρνί)  στο Μονόλιθο της Ρόδου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού.

Ακολουθώντας τον χωματόδρομο όπως περνάμε το δρόμο που οδηγεί από την Κατταβιά στο Μονόλιθο, απέναντι από το μοναχικό βράχο σε σχήμα πλοίου ο οποίος ξεπροβάλει πάνω από τα κύματα.

Rodos_map

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ:

 

Η μικρή και ήσυχη παραλία Φούρνοι δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από βουτιές, βότσαλα και άμμο.Θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος με τρόφιμα και τον ειδικό εξοπλισμό για κατασκήνωση , για την διαμονή σου στο ήσυχο και ήρεμο αυτό <<καταφύγιο>>. Ψάρεμα, κολύμπι, κάστρα από άμμο, παιχνίδια στη θάλασσα είναι οι ασχολίες με τις οποίες θα απολαύσετε την φυσική ομορφιά του τοπίου.

F1

f2

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ:

Ευτυχώς που αυτό το τοπίο δεν έχει αξιοποιηθεί με την κατασκευή ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων που σίγουρα θα χαλούσε αυτή την πανέμορφη παραλία. Εφόσον δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να μείνεις εκεί είναι κατασκηνώνοντας. Έχοντας προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό θα στήσεις την σκηνή και θα απολαύσεις τα βράδια με συντροφιά την φωτιά.

Αυτό το μέρος, που αποτελεί εναλλακτική λύση τουρισμού, αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί γιατί θα αποκτήσει πολλές εμπειρίες δοσμένες από την φύση.   

 

f3

 

Σχολιάστε

Top