ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΑΣ

christmas-tree-decorations

από τις : Ζωγραφιά Ηλιοπούλου , Μαριλίνα Βακαλά , Μαρίνα Δαλδάκη και Ανιέζα Σπαχίου 

 

Για να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ βασικό πρώτα να ανοίξουμε πολύ σχολαστικά τα κλαδιά του και το σωστό είναι να  αρχίζουμε κυκλικά, ξεκινώντας από τα χαμηλά και προχωρώντας προς τα πάνω .

Τι χρώμα φωτάκια να προτιμήσουμε;

 

Σειρά έχουν τα φωτάκια. Προτιμήστε  έναν λευκό, φυσικό φωτισμό, ή ελαφρώς κίτρινο γιατί δημιουργεί ατμόσφαιρα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν το κάνουνε τόσο ψυχρό όσο άλλα χρώματα .Τα λαμπάκια τα τοποθετούμε στο δέντρο κατά τον ίδιο τρόπο που ανοίξαμε τα κλαδιά του. Τα τοποθετούμε από την βάση του δέντρου σε ένα σημείο κοντά στην πρίζα, από κάτω και προς τα πάνω.

Πώς πρέπει να τοποθετήσω τα λαμπάκια;

 

Αρχίζουμε από τον κορμό παίρνοντας ένα-ένα τα κλαδιά του δέντρου και προς τα έξω, κρύβουμε το καλώδιο μέσα στα κλαδιά, αρχίζοντας από τον κορμό του δέντρου και ξαναγυρίζουμε προς τα μέσα πηγαίνοντας στο επόμενο κλαδί. Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε όλα τα κλαδιά του δέντρου προς την κορυφή, προσπαθώντας να κρύψουμε το καλώδιο μες στο πράσινο του δέντρου, να μην φαίνεται. Ένα δέντρο γύρω στα2,5 μέτρα χρειάζεται το λιγότερο 4-5 σειρές φωτάκια.Η καλή τοποθέτηση στα φωτάκια μας δημιουργεί την πολυπόθητη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αναδεικνύει καλύτερα τα στολίδια μας.

 

Κόκκινο ή λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Έχουμε διαλέξει συγκεκριμένα ένα δέντρο με κόκκινα στοιχεία. Είναι στολισμένο με λευκά φωτάκια και  κόκκινα φωτάκια μαζί. Έχει  αποκλειστικά και μόνο κόκκινα στολίδια, για να δώσουμε ένα δραματικό ύφος. Ας μην ξεχνάμε πως το κόκκινο ενδείκνυται για χριστουγεννιάτικο χρώμα.

christmas_tree_1

 

Στο άλλο δέντρο έχουμε χρησιμοποιήσει λευκά φωτάκια. Τα στολίδια είναι στην πλειοψηφία τους από γυαλί διαφανές με χρυσό συνδυασμένα με γήινα χρώματα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου κορδέλες ή γιρλάντες γιατί τα στολίδια αναδεικνύουν από  μόνα τους την μεγαλοπρέπεια του δέντρου.

δεντρο

 

 

-Πώς τοποθετώ τις μπάλες;

 

Τις τοποθετούμε αρχίζοντας με τα μεγαλύτερα μεγέθη. Σχηματίζοντας τρίγωνα προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στην τοποθέτησή τους. Αρχίζουμε με τα μεγαλύτερα στολίδια, προχωρώντας στα μεσαίου μεγέθους και γεμίζοντας με τα μικρότερα

Ένα σχόλιο στο ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΑΣ

  1. Ο/Η Κλεοπάτρα Σωτηρίου λέει:

    Εξαιρετικά χρήσιμο και πρωτότυπο άρθρο. Μπράβο!

Σχολιάστε

Top